Audiens hos Dronning Sonja

Den 1. desember hadde Norges Husflidslag ved direktør Marit Jacobsen og styreleder Berit Rønningen gleden av å bli invitert til audiens hos vår høye beskytter, Hennes Majestet Dronningen.

Da Norges Husflidslag var i audiens på Slottet den 1. desember med Dronning Sonja, møtte vi en dronning som var svært interessert i og oppdatert på husflid og håndverk.

I samtale med dronningen snakket Marit Jacobsen og Berit Rønningen om rekruttering av unge bunadtilvirkere og arbeidet både bunadnæring og frivilligheten gjør her, om bunad som kulturnæring, om den landsomfattende rødlistedugnaden Norges Husflidslag har for å bevare utrydningstrua håndverkskunnskap, om vårt arbeid med å fremme kunnskap om og bruken av norsk ull, i tillegg til det nasjonale vevsymposiet vi arrangerte på Maihaugen i oktober.

Dronningen var spesielt opptatt av mulighetene for en merkeordning for norsk garn, og kunnskapsoverføring innen bunadfaget, men hun viste gjennom samtalen at hun som Norges Husflidslags høye beskytter er godt oppdatert på hva organisasjonen arbeider med og dagens utfordringer innenfor håndbåren kunnskap.

Norges Husflidslag takker så mye for audiensen og for dronningens engasjement i husflidssaken!

Foto (Berit Solhaug): Styreleder Berit Rønningen og direktør Marit Jacobsen foran Det kongelige norske slott.

8 mai 2021

30 juni 2021, Den danske Design- og Håndværksefterskole i Skjern, Danmark

30 aug 2021

7 mai 2022

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.