Bli kjent med den nye styrelederen i Norges Husflidslag

Norges Husflidslags nye styreleder har svennebrev som både bunadtilvirker og buntmaker, og er for mange kjent som bunadbloggeren Fru Storlien. Bli bedre kjent med Barbro Tronhuus Storlien!

Fakta om Barbro Tronhuus Storlien:

 • Født og oppvokst i Vågå.
 • Bor i Asker og er med i Asker Husflidslag.
 • Tok svennebrev som buntmaker i 1995.
 • Tok svennebrev som bunadtilvirker i 2004.
 • Driver egen systue, Barbro Tronhuus Storlien Tekstil.
 • Har tidligere vært ansatt i avdeling i Den norske husfliden i Oslo, først i avdeling for strikke- og vevegarn, senere som leder for bunadavdelingen. 
 • Skriver den populære bloggen Fru Storlien.
 • Er kurslærer i bunad på bunadopplæringa, Raulandsakademiet, og hos Asker Husflidslag.

Under Norges Husflidslags landsmøte i Molde 1.-3. juni gikk Berit Rønningen av som styreleder etter fire år, og Barbro Tronhuus Storlien ble valgt som hennes etterfølger. Med Barbro får Norges Husflidslags en styreleder med bred faglig kompetanse som har vært aktiv i både husflidsbutikk, som tillitsvalgt og kurslærer i husflidslag, og som profesjonell håndverker.

Barbro bor i Asker, men er født og oppvokst i Vågå. Hun har svennebrev som buntmaker, men etter flere år med arbeid med innkjøp av strikke- og vevegarn for Den norske husfliden, så valgte hun seg bunadfeltet, og tok nytt svennebrev som bunadtilvirker. Siden har hun arbeidet med bunad for som avdelingsleder for bunad hos Husfliden Oslo, med egen systua, og som kurslærer – og gleden med bunadfaget har hun formidlet ivrig gjennom bloggen Fru Storlien! I både 2016 og 2017 mottok hun Statens kunstnerstipend for å kunne drive faglig fordypning.

Som styreleder for Norges Husflidslag skal hun lede en mangfoldig organisasjon med 24 000 medlemmer landet over, 35 medlemsbutikker og over 150 profesjonelle håndverkere. Vi spør henne om hva hun ønsker for Norges Husflidslag i årene som kommer:

- En av tingene jeg er opptatt av er bevisstgjøringen av verdien av norsk håndverksproduksjon. Vi har alt snakket mye om ivaretakelse av kunnskap og ferdigheter i Norge innenfor bunadproduksjon, men også innenfor vev, tre, smiing og andre områder, sitter våre medlemmer på mye kunnskap som kan forsvinne. Vi må få folk til å forstå verdien av å kjøpe norsk – samtidig som vi må bli flinkere til å sette en rettferdig pris på det vi lager og selger. Håndverksproduksjon er krevende, men ofte selger håndverkere produktene sine altfor billig. Her har vi en jobb å gjøre!

- En annen ting jeg ønsker meg, er at enda flere skal få oppleve gleden og verdi av godt håndverk gjennom å delta på kurs. Å arbeide med hendene og å lære seg håndverk er en helt unik erfaring, og det er en opplevelse jeg ønsker at enda flere skal få ta del i!

På landsmøtet ble det også vedtatt en ny strategisk plan for Norges Husflidslag, og et nytt satsingsområde. Satsingsområdet skal denne være «Holdbart», noe som vil si at organisasjonen de neste fire årene vil fokusere ekstra mye på å de bærekraftige aspektene ved husflid.

- For meg er «Holdbart» et så utrolig godt prosjekt, og da særlig den dobbeltheten som ligger i selve ordet. Det viser til både det taktile, noe vi kan holde og føle, og gjennom berøring oppleve kvaliteten i, samtidig som det handler om at noe er varig og miljøvennlig. Dette blir et spennende tema å arbeid med!  

Den nye styrelederen sier hun gleder seg stort til å ta fatt på arbeidet, og vi gleder oss også til å se hva hun kan få til!

- Husflid har vært en del av mitt liv så lenge, og det er en enorm tillitserklæring å få lov til å være med på å forme det videre gjennom et verv som dette!

Reste av det nye styret er:

 • Berit Lindquister, Akershus
 • Inger-Lise Brøto Torland, Vest-Agder
 • Dag Oppen Berntsen, Vestfold
 • Agnete Sivertsen, Hordaland
 • Sissel Bjørøen, Buskerud
 • Arild Larsen (ansattrepresentant), Hedmark
 • 1.vara: Charlotte Sissener Engstad, Troms
 • 2.vara: Gro Staal Martinsen, Østfold
 • 2.vara: Reidun Lien Horgen, Buskerud
 • Vara for de ansatte: Brita Rusten Åmot, Oppland

Foto (Berit Solhaug): Barbro (tredje fra venstre) sammen med resten av det nye styret: Reidun Lien Horgen (vara), Berit Lindquister, Arild Larsen (ansattrepresentant), Inger-Lise Brøto Torland, Sissel Bjørøen og Charlotte Engstad (vara). Dag Oppen Berntsen og Agnete Sivertsen var ikke tilstede da bilde ble tatt.

7 juni 2019, Vågå

2 aug 2019, Skiringssal folkehøgskole, Sandefjord

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

This site uses cookies. Read more about cookies here. Do not show this message again.