Bunad—hva er det?

Nytt hefte: «Bunad—hva er det?» Formidlingsopplegg til barn og unge i alder 9-12år.

Flere av våre lokallag med Ung Husflid barne- og ungdomsgrupper holder kurs om den norske bunadtradisjonen, kulturarv og UNESCO fremover.

Sammen med fire andre organisasjoner jobber vi med å nominere bunadbruken i Norge til UNESCOs liste over immateriell kulturarv. Med støtte fra Sparebankstiftelsen DnB har vi laget et formidlingsopplegg knyttet til dette. Heftet «Bunad—hva er det?» skal være med på å lære barn og unge om den norske bunadstradisjonen, og om kulturarv og UNESCO.

Vi oppfordrer våre lokallag til å bruke lokale bunadstradisjoner som utgangspunkt for samtaler og spørsmål, og håper mange ønsker å være med på å spre oppmerksomhet, kunnskap og interesse for lokale bunadstradisjoner!

Heftet er i hovedsak tenkt brukt i Ung Husflid-grupper og andre sammenhenger hvor det er aktiviteter for barn og unge i alderen 9-12 år.

Prosjektet er støttet av Sparebankstiftelsen DNB, og utføres i samarbeid med Norsk institutt for bunad og folkedrakt, Noregs Ungdomslag, Norsk folkedraktforum og Studieforbundet kultur og tradisjon.

  

Les mer om Bunad på UNESCO:
http://www.husflid.no/fagsider/bunad_folkedrakt/bunad_paa_unescos_kulturarvlister

Hør mer om prosjektet i filmen Bunad på UNESCO-lista på YouTube:
https://www.youtube.com/watch?v=LE6mvI9hWZc&feature=youtu.be

Følg Bunad på UNESCO-lista på Facebook:
https://www.facebook.com/bunadtilunesco/

 

Foto: Marit Simonstad Kvaale

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.