Den allmenne bunadbruken i Norge

Som en del av vårt arbeid med å fremme bunadbruk og bunadtilvirkerfaget, har vi sendt ut pakker med informasjonsmateriell og undervisningsopplegg til alle elever og lærere i landet ved VG1 håndverk, design og produktutvikling, samt våre medlemsbutikker.

Foto: Tone Sjåstad

Det er få andre land i verden som har en så bred tradisjon for bruk av bunader som vi har i Norge.

Alle elever og lærere ved VG1 håndverk, design og produktutvikling mottar denne uken en pakke med informasjonsmateriell og undervisningsopplegg. VG1 håndverk, design og produktutvikling er et utdanningsprogram hvor du lærer om håndverksteknikker, materialer og historien til disse. Fagopplæringen innenfor tradisjonelle håndverksfag er noe vi er veldig opptatte av, og vi har også tidligere i år levert forslag til læreplaner i faget.

Ettersom det ikke har vært mulig å delta som planlagt på flere utdanningsmesser i høst, har vi satt sammen egne pakker til elever, lærere og butikker med informasjon og formidlingsopplegg som fremmer bunadtilvirkerfaget.

• Brosjyra, «Den allmenne bunadbruken i Norge»
• Brosjyra, «Vil du bli bunadtilvirker?»
• Grindvev med følgebrev
• Informasjon om minneinnsamlinga, og forskningsprosjektet minner.no/tema/bunad
• Målebånd med påskriften «Bunadtilvirker = kulturbærer»

Norges Husflidslag jobber for å spre informasjon om bunadbruken og håndverket, og for å vekke interesse for bunadtilvirkerfaget. Vi er flere kulturorganisasjoner som samarbeider om å nominere den allmenne bunadbruken i Norge til UNESCOs Representative Liste over Immateriell Kulturarv. Dette er et samarbeid mellom Norges Husflidslag, Norsk Institutt for Bunad og Folkedrakt, Noregs Ungdomslag, Studieforbundet Kultur og Tradisjon, og Norsk Folkedraktforum. Som del av prosjektet vårt med å nominere bunadbruken i Norge, har vi utviklet et undervisningsopplegg som retter seg mot ungdom.

 

Les mer om arbeidet vårt på bunadbruk.no

8 mai 2021

30 juni 2021, Den danske Design- og Håndværksefterskole i Skjern, Danmark

30 aug 2021

7 mai 2022

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPrivacy

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.