Fagdagene i bunad og folkedrakt

Fagdagene i bunad og folkedrakt er over for i år, takk til alle som var med! 

Her er noen glimt fra helgen, deriblant søndagens bunadsparade i Oslo sentrum. Den ble arrangert for å synliggjøre og informere om arbeidet for å få den norske bunadbruken nominert og innskrevet på UNESCOs representative liste for immateriell kulturarv. Se flere bilder her. For film av paraden, se her.

Det er få andre land i verden som har en så bred tradisjon for bruk av nasjonaldrakter som Norge. Nesten 70 prosent av alle norske kvinner, og omtrent 20 prosent av alle menn, har bunad. Ved å innskrive Bunad på UNESCO-lista representative liste over immateriell kulturarv, viser det internasjonale samfunnet at vår levende bunadstradisjon er verdifull og verd å videreføre. Flere organisasjoner jobber sammen om nominasjonssøknaden i 2020/21 for å få bunad på UNESCO-listen.

Det var mange gode faglige foredrag, samtaler og diskusjoner i løpet av de to dagene. Mandag holdt blant annet stortingsrepresentant Olemic Thommessen (H) foredraget «Bunadbruk i Norge inn på UNESCOs liste, et godt tiltak for å gi tradisjonshåndverket høyere status og bedre rammebetingelser?». Etterfulgt var en samtale med tre unge håndverkere som fortalte om sitt liv som næringsdrivende innenfor bunad og folkedrakt—og hvilke utfordringer og erfaringer som følger med.

Fagdagene i bunad og folkedrakt er arrangert av Studieforbundet kultur og tradisjon, Norges Husflidslag, Noregs Ungdomslag, Norsk institutt for bunad og folkedrakt, og Norsk folkedraktforum, og er den 7. fagdagen vi arrangerer sammen.

20 april 2020, Hjerleid, Dovre

9 mai 2020

5 juni 2020, Mandal

1 juli 2020, Design- og håndværksefterskolen i Skjern, Danmark

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.