Film om Nordisk håndverksleir for ungdom

8. til 12. august 2018 var ungdom fra hele Norden samlet på Jessheim for Nordisk håndverksleir for ungdom. Nå kan du få en smakebit på leiren gjennom denne filmen! Leiren var samarbeid mellom alle medlemslandene i paraplyorganisasjonen Nordens Husflidsforbund med Norges Husflidslag som arrangør, med vel 60 deltakere i alderen 16-22 år.

Ønsket er at Nordisk håndverksleir for ungdom skal utvikle seg til å bli en naturlig samlingsplass for ungdom som er interessert i tradisjonshåndverk, som liker å lage ting selv, og er interessert i miljøvennlig forbruk.

Deltakerne var i alderen 16-22 år, og de aller fleste lærerne og instruktørene var også under 30 år. De tre første dagene av leiren var det både fordypningskurs og korte kurs, med blant annet tredreiing, søm av votter i saueskinn, brikkevev, broderi med politisk brodd, strikking av lopikofte, spikking i ferskt virke, ledlamper i metallnett og kniplinger.

Akershus Fylkeshusflidslag stilte med et stort antall frivillige som la alt til rette, og sammen med instruktørene fra alle de nordiske landene, arrangør Norges Husflidslag, og ikke minst alle de entusiastiske deltakerne ble dette en skikkelig fin slutt på sommerferien for alle som deltok!

Tusen takk til LNU, Bergesensstiftelsen, Norsk kulturråd, Nordisk kulturfond, Akershus fylkeskommune og Studieforbundet kultur og tradisjon som gjorde denne leiren mulig å gjennomføre!

Filmen er laget av Sveinung Uddu Ystad.

7 juni 2019, Vågå

2 aug 2019, Skiringssal folkehøgskole, Sandefjord

9 sep 2019, Rauland/Fagernes

14 sep 2019

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

This site uses cookies. Read more about cookies here. Do not show this message again.