Førstepremie i Identitet-konkurransen til Gry Marie Grindbakken!

Filigransmester Gry Marie Grindbakken blir i dag tildelt førstepremien i Norges Husflidslags produktutviklingskonkurranse «Identitet – idé i tet» med smykkeserien «Akantus». 

Gry Marie ble i 2008 landets andre filigransmester, og hun har vært medlem av Norske Husflidhåndverker fra samme år av. Filigrans er gull- og sølvarbeid de fleste kjenner best fra bunad, og Gry Marie lager både bunadsølv og moderne smykker til vanlig.

- Til disse smykkene har jeg tatt utgangspunkt i et broderi fra forkleet på Telemarksbunaden. Jeg har lekt med konturene av broderiet og kommet fram til disse formene, sier Gry om smykkeserien Akantus, - ofte kan tradisjonssølv og tradisjonsuttrykk bli fremstilt på en traurig måte. Jeg ønsker å være med på å fremstille våre rike tradisjonsuttrykk på en måte som fanger vanlige folk.

Ved å stilisere konturene av broderiet og lage disse i firkanttråd har Gry modernisert hele uttrykket, og har laget smykker som hun selv mener at ikke har noen begrensninger hva bruk angår, og passer vel så godt til ung som til gammel.

Gry har tidligere høstet anerkjennelse for sitt kreative arbeid gjennom flere stipend og priser. Her kan bl.a. nevnes Telemark fylkes husflidsstipend i 2009, Norsk kulturråds kunstnerstipend, og førstepris på Rennebumartnans produktkonkurranse i 2013.

I konkurransen «Identitet – idé i tet» har kriteriene vært at produktet skal være godt håndverksmessig utført, være brukervennlig og i god form, være laget i Norge i 2013-2014 og ikke ha vært vist offentlig på utstillinger eller i salg tidligere.

Produktet skal også ha forankring i norske tradisjoner, og juryen mener Gry Marie med «Akantus» viser en god helthetstenkning, og har laget et kvalitetsprodukt som både bruker tradisjonen på en spennende måte og som egner seg godt for serieproduksjon.

Norges Husflidslag gratulerer Gry Marie førstepremien i «Identitet – idé i tet», og ønsker lykke til med lanseringen av «Akantus»!

 Foto: Siri Berrefjord

 

8 mai 2021

30 juni 2021, Den danske Design- og Håndværksefterskole i Skjern, Danmark

30 aug 2021

7 mai 2022

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPrivacy

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.