Gjør det enklere å velge norsk ull!

Flere garnprodusenter skor seg godt på bruk av norske flagg og stedsnavn, uten å ha produksjon i Norge, og Norges Husflidslag ønsker at det kommer en merkeordning for norsk ull.  

Forbrukerinspektørene på NRK den 2. november kunne vi se hvordan produsenter med norsk flagg på banderolen verken bruker ull fra norske sauer eller har produksjon i Norge. Samtidig er etterspørselen etter norsk ull stadig større, og Norges Husflidslag ønsker å gjøre det lettere for kundene å velge norsk ull.

- Den norske ulla er en forsikring om kvalitet på garnet, gode produksjonsforhold og ivaretakelse av kulturarv. Derfor ønsker vi at flere skal bruke norsk ull, sier direktør i Norges Husflidslag, Marit Jacobsen.

 Gjennom prosjektet Ullialt jobber Norges Husflidslag for å øke kunnskapen om og bruken av norsk ull. Norges Husflidslag tar nå til orde for at bransje og politikere nå går sammen for å få til en merkeordning for norsk ull.

- Akkurat som med mat tror jeg folk ønsker å kjøpe norsk om de kan! Vi må gjøre det lettere for kundene å kjøpe garn som er spunnet i Norge og laget av norsk ull, og da må det norske garnet være tilgjengelig, og kundene må få vite hva de kjøper. En merkeordning er absolutt det vi trenger! sier Jacobsen.

Ønsker du mer informasjon om norsk ull og hvorfor Norges Husflidlag ønsker en merkeordning for norsk ull, ta kontakt med prosjektleder for Ullialt – vårt ullprosjekt – Sølvi Westvang på solvi@husflid.no / 930 65 027.

Og trenger du hjelp til å finne ut hvilket garn som er norsk? Sjekk vår garnveileder, da vel!

Foto av Anne Guri Gunnerød.

8 mai 2021

30 juni 2021, Den danske Design- og Håndværksefterskole i Skjern, Danmark

30 aug 2021

7 mai 2022

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.