God jul og godt nytt husflidsår!

Året som snart er forbi har vært preget av et stort engasjement for holdbart håndverk. Vi er veldig glade for at siden vårt satsingsområde Holdbart ble introdusert i starten av 2019, har det blitt møtt med så mye entusiasme og oppmerksomhet.

Det å lage for hånd, reparere og utnytte ressursene som ligger nær oss er viktigere enn noensinne, og godt håndverk er kommet til heder og verdighet igjen. Husflidshåndverk har fått økt verdi i en verden hvor folk i større grad ønsker produkter som varer, er lokalproduserte, miljøvennlige, og som de vet er med på å gi et mer holdbart grunnlag for småskala næringsdrivende.

Våre 365 husflidslag har jobbet landsdekkende med det de har gjort i snart 110 år, nemlig å formidle tradisjonsrik kunnskap om husflid som levende kultur og næring. De har tatt vare på både kunnskap og folk. Kursvirksomheten har hatt mer enn 60 000 timer i år, vært arbeidsplass for mange håndverkere som kurslærere, opplæringsarena for kommende generasjoner, samt tatt vare på den rike, immaterielle kulturarven. Husflidslagene har vært sosiale møteplasser hvor yngre og eldre, erfarne håndverkere og nysgjerrige på husflid har møttes for å lære, skape og ha det gøy sammen.

 

Vi ønsker å takke våre fylkeslag, lokallag, frivillige, næringsdrivende, håndverkere, kurslærere, formidlere og samarbeidspartnere for året som var—og ser frem til 2020 sammen med dere!

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.