Håndkraft - digital utstilling med Husflidhåndverkerne Innlandet

Den digitale utstillingen Håndkraft dokumenterer 24 husflidhåndverkere i arbeid og gir et innblikk i deres hverdag. Vær med på lanseringen 28. oktober. 

Foto: Tredreiing med Rolf Magne Berget av Nilsson Cinematics

 

Se arrangementet på Facebook

Den digitale utstillingen Håndkraft dokumenterer 24 husflidhåndverkere i arbeid og gir et innblikk i deres hverdag. Det er en sniktitt inn i husflidhåndverkernes verksteder og atelierer, og en presentasjon av mange forskjellige håndlagde produkter. Publikum vil få en unik mulighet til å komme tett på det profesjonelle kultur- og tradisjonshåndverket i Innlandet.

Mange ulike håndverk presenteres; treskjæring, keramikk, filting, bunadsøm, skimaking, trykk, veving, strikking, tredreiing, smykker, halmarbeid, søm, spinning, glasskunst, naturdekorering, skinngarving og skinnsøm.

Husflidhåndverkerne Innlandet har arbeidet med prosjektet i 2020 og 2021. Profesjonelle fotografer har vært engasjert og reist Innlandet rundt for å fotografere og filme. Når markeder, utstillinger, kurs og andre kulturelle mønstringer stengte ned i mars 2020, kastet de seg rundt og søkte Innlandet Fylkeskommune om et kulturnæringsprosjekt. De fikk støtte fra Innlandet Fylkeskommune på kr. 144.000 til prosjektet. I tillegg har egenkapital, masse egeninnsats og god hjelp av Norges Husflidslag fått denne digitale utstillingen opp å stå.

Vi håper utstillingen Håndkraft vil være til glede, inspirasjon og nytte for alle som er interessert og glad i kulturhåndverk, husflid og folkekunst.

Vær med på lanseringen 28. oktober kl. 20.00:
https://us06web.zoom.us/j/84519762579?pwd=WHBoVkRsL2V2VUU4ZHN5YmFtQ3ZYUT09

Meeting ID: 845 1976 2579 Passcode: 636925

Utstillingen blir samtidig gjort tilgjengelig på Norges Husflidslags nettsider. 

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.