Håndverkspris til firfletter

Firfletter Torhild Aavik ble velfortjent hedret med Telemark fylkeskommunes stipend for husflid og håndverk under deres prisutdeling ”Fotavtrykk Telemark” 11. februar! 

Torhild Aavik fra Bø i Telemark er en av få utøvere som behersker teknikken firfletting, en teknikk som i Norge har røtter tilbake til vikingtiden. Hun har jobbet systematisk med både opplæring, dokumentasjon og videreutvikling av nye produkter for salg, og Norges Husflidslag gratulerer så mye med denne velfortjente prisen!

Juryen sier i sin begrunnelse at Torhild Aavik er opptatt av å utforske nye materialer og framstille nye produkter, og bidrar gjennom sitt arbeid til å ta vare på og fornye firflettingsteknikken.”

Stipendet er på kroner 60 000, og denne prisen skal deles ut til en tradisjonsbærer og nyskaper på sitt felt, med krav om at utøveren må bo og arbeide i Telemark.

Selve prisutdelingen skjedde torsdag 11. februar på Ælvespeilet kulturhus i Porsgrunn, og i tillegg til pris for husflid og håndverk ble det også delt ut blant Telemark fylkeskommunes kunstpris, miljøpris og toppidrettspris. Prisutdelingen ”Fotavtrykk Telemark” var en høytidelig seanse med mange lokale kunst- og kulturinnslag, og den ble direktesendt på NRK Telemark.

For de som er interessert i å lære mer om firfletting anbefales denne filmen som Torhild Aavik lagde sammen Norges Husflidslag, Norske Husflidhåndverkere, Kultur- og naturreise/Telemarkpiloten og kommunane Bø og Sauherad i 2014. 

Foto øverst: Torhild Aavik mottar prisen i Ælvespeilet. Foto av Kai Hansen for Telemark fylkeskommune. 

8 mai 2021

30 juni 2021, Den danske Design- og Håndværksefterskole i Skjern, Danmark

30 aug 2021

7 mai 2022

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.