Hedespris til Jan Tore Solberg —en ildsjel innefor trearbeidsfaget

Dyrsku’n deler hvert år ut hederspris for personer/lag som har utmerket seg spesielt ved å løfte frem håndverk gjennom sin formidling og engasjement. 

I år går prisen til Jan Tore Solberg, medlem i Enebakk Husflidslag i Akershus. Fra tidlig på 2000-tallet har han bygget opp en stor og sammensveiset gjeng som alle er interessert i tre og spesielt i tredreiing.

Jan Tore Solberg har vært, og er fremdeles, en ildsjel og aldri hvilende i sin iver etter å formidle gleden ved å bedrive et håndverk. Han har holdt utallige kurs og deltar også selv på kurs for å skolere seg selv videre. Alle hans kurs fylles raskt opp og parallelle kurs må settes opp. Hans formidlingsevne og engasjement for faget er uslåelig, og for dette mottar han på Dyrsku’n søndag 15. september Hedersprisen 2019!

Juryens begrunnelse:
I år gikk prisen til Jan Tore Solberg hjemmehørende i Enebakk kommune i Akershus. Han er medlem i Enebakk Husflidslag og fra tidlig på 2000-tallet har han bygget opp en stor og sammensveiset gjeng som alle er interessert i tre og spesielt i tredreiing.

Jan Tore Solberg er en ildsjel innenfor trearbeidsfaget, og aldri hvilende i sin iver etter å formidle gleda ved å bedrive et handverk.
Han har holdt utallige kurs, og har både unge, voksne og godt voksne som kursdeltakere. Han har også holdt kurs spesielt for ungdom for å rekruttere flere til et håndverk som kan bli til en trivelig hobby, eller framtidig yrke.

Han har bygd opp en stor klubb med ihuga medlemmer rundt interessefeltet TRE, og då spesielt tredreiing, og desse møtast kvar veke året gjennom. Jan Tore Solberg er etterspurt på fagmesser, der han demonstrerer handverket sitt. Han deltek og på kulturdagar, museumsdagar og bygdedagar, og er omringa av publikummarar til ei kvar tid.

Jan Tore Solberg får årets Stimuleringspris for sin unike evne til formidling og for det engasjementet han syner for faget, og rådet vårt til alle som møter Jan Tore Solberg på sin veg er: Lytt og lær, og blir frelst du og!

18 okt 2019 08:30, Forstanderskapssalen på kulturhuset Sentralen, Øvre Slottsgate 3, Oslo

28 okt 2019 10:00, DogA–Design og arkitektur Norge, Hausmannsgt. 16, 0182 Oslo

11 sep 2021

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.