Høring på ny struktur for yrkesfag

Det diskuteres store endringer i strukturen for yrkesfag, noe som potensielt kan ha mye å si for hvordan opplæringa i tradisjonshåndverk vil se ut i framtida. Vi oppfordrer derfor våre medlemmer til å involverer seg i arbeidet, og gi tilbakemeldinger innen fristen 4. september på forslagene som har kommet.

Kunnskapsdepartementet har gjennomgått tilbudsstrukturen for yrkesfaglige utdanningsprogram, og det forslås blant annet å opprette et nytt vg1 i tradisjonshåndverk som omfatter de fleste små og verneverdige håndverksfag.

Noen fag foreslås lagt ned og andre flyttet. Vi ønsker at de små håndverkfagene skal stå sterk i den yrkesfaglige opplæringen, og være attraktive utdanningstilbud. Derfor ønsker vi at dere også sier deres mening, og kommer med tilbakemeldinger på forslagene fra direktoratet angående utdanningsprogram for design og håndverk.

Vi oppfordrer dere til å spesielt se på spørsmål 1, 2 og 3 i høringsdokumentet, som omhandler fagbetegnelser og programsammensetning, spørsmål 18 og 19 som handler om de tekstile fagene spesielt, og spørsmål 26 og 27 som hander om utdanningsprogram design.

Selve tilbakemeldingen gis i høringsskjema som dere finner på Utdanningsdirektoratets hjemmesider. Fra denne siden velger du "Design og håndverk" i venstremenyen, og så blar du deg nedover på siden for å finne innspillsfeltene. Vi oppfordrer dere på det sterkeste til å bruke kommentarfeltet til å begrunne deres tilbakmeldinger eller kommentere om dere føler forslaget ikke treffer riktig på utfordringene som finnes.

Lykke til med arbeidet! Høringsfrist er 4. september.

Foto: Charlotte Engstad.

8 mai 2021

30 juni 2021, Den danske Design- og Håndværksefterskole i Skjern, Danmark

30 aug 2021

7 mai 2022

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.