Husflid er både kultur og folkehelse

Husflid er både kultur, fornuftig ressursbruk og folkehelse, sier nyvalgt styreleder i Norges Husflidslag, Berit Rønningen.

Berit Rønningen fra Vestfold ble valgt til ny styreleder på Norges Husflidslags landsmøte denne helgen. Hun er fra før av leder av Vestfold husflidslag, og arbeider til daglig i ledelsen ved Sandefjord videregående skole.

- Norges Husflidslag er en viktig og nødvendig samfunnsaktør, som arbeider for verdier som er en del av vår kulturarv og som bidrar til å opprettholde og forbedre folkehelsa, sier den nyvalgte styrelederen.

Med over 24 000 medlemmer over hele landet er Norges Husflidslag en god arena for medvirkning, inkludering, fellesskap, mestring og sosial utjevning. Dette er forhold som påvirker folks helse positivt, og som samsvarer godt med tilsvarende planer fra kultur- og folkehelsesektorer i kommuner og fylkeskommuner.

- Offentlig sektor vil ha mye å hente ved å legge til rette for frivilliges innsats. Oppgaver som offentlig sektor ikke makter, ivaretas av frivillige organisasjoner som Norges Husflidslag. Men det kreves tettere samarbeid og økonomisk tilrettelegging nasjonalt og lokalt for at organisasjonene skal kunne fortsette denne jobben.

Rønningen får med seg et erfarent og kapabelt styre, med erfaring fra museer, produktutvikling, husflidsbutikkene og politikk.

 

8 mai 2021

30 juni 2021, Den danske Design- og Håndværksefterskole i Skjern, Danmark

30 aug 2021

7 mai 2022

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPrivacy

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.