Husflid feiret over hele landet!

Lørdag 9. september var det Husflidsdagen 2017, hvor husflidslag landet over viste fram alt det spennende, artige og nyttige de holder på med. Årets tema var strikking, og med det var det ekstra mange som fikk øynene opp for alt man kan gjøre med norsk ull.

Husflidsdagen arrangeres årlig den andre lørdagen i september, og denne dagen kan du finne husflidslag over det ganske land på torg, museer, bibliotek og kjøpesentre. Målet med dagen er å vise fram mangfoldet i det vi holder på med, og forhåpentligvis også få økt interesse for husflidslagene lokalt.

Over hele landet var det morsomme aktiviteter denne dagen, og mange lag samarbeidet også med andre kulturvernorganisasjoner om å lage et større kulturminnedagsarrangement denne dagen.

I Oppdal kunne du for eksempel være med på strikkekurs, hvor husflidslaget la sin markering sammen med feiringa av Oppdalsmuseets 80-årsjubileum, på Finnskogen var Åsnes Husflidslag med på et større kulturminnedagsarrangement med neverfletting, smiing, tradisjonsmat og musikk, på Nærsnes samarbeidet Røyken Husflidslag med kystlaget om å fylle havnepromenaden med liv – og samarbeide med kystlaget det gjorde også Brønnøy Husflidslag om snekring av trebåter, mens i Alvdal tok husflidslaget tak i husflid som kvinnehistorie. I tillegg til dette var det mange, mange lag som hadde strikkekafeer, utstillinger og minikurs med strikk i norsk ull som tema.

I Norges Husflidslag er vi stolte av alt våre lokallag får til for å fremme husflidkunnskap, og vi gleder oss allerede til neste husflidsdag!

3 aug 2018, Sandefjord

8 aug 2018, Romerike folkehøgskole

9 aug 2018, Norsk skogmuseum, Elverum

27 aug 2018, Fagernes

1 sep 2018

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.