Husflidsdagen nærmer seg!

Nå er det ikke lenge igjen til den 8. september og Husflidsdagen 2018. På Husflidsdagen flytter våre lokallag aktiviteten ut på torg, bibliotek, museer og andre steder i nærmområdet. Målet for husflidsdagen er å vise fram alt det spennende, artige og nyttige vil holder på med, og forhåpentligvis få flere personer interessert i husflid.

Kulturarven i Norge har blitt til i møte med andre kulturer, og er et resultat av gjensidig og kontinuerlig påvirkning, kunnskap og impulser. I år markeres kulturarvåret 2018 i hele Europa, og konseptet for de norske markeringene er «Typisk norsk – ikke bare norsk». Vår innfallsvinkel til tema er åttebladsrosa - som både er et kjent mønster i f.eks. strikk og tre, men som også er i bruk over hele verden.

I forbindelse med Husflidsdagen vil også frivillig.no løfte frem husflidslagene og mulighetene for å være frivillig hos oss. Frivillig.no er en portal drevet av Frivillighet Norge med mål om å gjøre det enklere for organisasjoner å finne nye frivillige – og enklere for folk å se hvilke organisasjoner de kan være aktive i eget nærområde.

1.-8. september skal vi sammen med våre nordiske søsterorganisasjoner markere mangfoldet av håndverk i Norden gjennom Nordic Craft Week. Husflidsdagen sammenfaller også med de årlige kulturminnedagene, hvor historielag, kystlag, slektsforskere og mange andre innen det frivillige kulturvernet står for to uker med ulike kulturvernarrangement. Oversikt over disse arrangementene finner dere på Kulturvernforbundet hjemmeside.

Foto: Magnhild Tallerås

7 juni 2019, Vågå

2 aug 2019, Skiringssal folkehøgskole, Sandefjord

9 sep 2019, Rauland/Fagernes

14 sep 2019

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

This site uses cookies. Read more about cookies here. Do not show this message again.