Hvilken bragd! En vevreise i tid og rom

Å holde en tradisjon i live betyr først og fremst å skape nytt med inspirasjon i det som er gjort før. Vandreutstillingen "Hvilken bragd! En vevreise i tid og rom" er en del av prosjektet ”Åklær fra Buskerud på Verdensveven".

Utstillingsåpning 7. august kl. 14.00, program:

  • Velkommen til Veien Kulturminnepark
  • Introduksjon til utstillingen ved husflidskonsulent Tove Gulsvik
  • Musikk ved Svein Olav Blindheim
  • Åpning ved Direktør, BuskerudMuseene Helge Stiksrud
  • Takk ved Buskerud Husflidslags leder Rita Vistad

Prosjektet har bestått av en registreringsdel, en analysedel med oppskrifter på nettet, en produktutviklingsdel og en vandreutstilling.

Buskerud Husflidslag i samarbeid med bygdekvinnelagene i Hallingdal og Hallingdal museum foretok en registrering av åklær i privat og offentlig eie i perioden 1996 – 1999.

Av de 2000 åklærne som ble registrert, er 23 åklær plukket ut; de mest typiske for distriktet, de utypiske, de spesielle i mønstringen og de som er vevd av veversker med stor produksjon bak seg. Disse er så analysert og laget oppskrift til og lagt ut på Verdensveven til allmenn inspirasjon. Åklærne er presentert for tekstilkunstnere og videregående skoler som har latt seg inspirere av denne kulturarven og laget nye produkt. Til sammen danner dette grunnlaget for vandreutstillingen ”Hvilken bragd!? En vevreise i tid og rom.”

Besøk utstillingen her:

 

Last ned katalog her:

Du kan se bilder fra åpningen under artikkelen. Bildene er tatt av fylkesfotograt Bjørn Johansen

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.