Innspill til museumsmeldingen

Norges Husflidslag har gitt Kulturdepartementet innspill til ny museumsmelding som skal legges frem for Stortinget ved årsskiftet 2020/21. Meldingen skal gjennomgå situasjonen for museumssektoren i lys av museumsreformen, drøfte framtidige utfordringer og handlingsrom for museene.

Bildet er hentet fra artikkelen Skautfelling på immateriellkulturarv.no, og er et eksempel på samarbeid mellom museum og frivillige: Folgefonn Husflidslag, Bu og Ringøy Bygdekvinnelag og Hardanger folkemuseum.

 

Innspillet på museumsmeldingen til Kulturdepartementet har som formål å synliggjøre den viktige parten frivillige organisasjoner har i kulturarbeidet. Norges Husflidslag har et godt utbygd organisasjonsnettverk over hele landet, våre fylkeslag og lokale husflidslag er opptatt av, hegner om og samarbeider regelmessig med sine regionale og lokale museer.

Dette samarbeidet fører til et variert og attraktivt formidlingsprogram for sitt publikum. Vi mener museene i større grad må gjøres i stand til å samhandle med organisasjonen, også på de frivilliges premisser. Hvis ikke blir sitasjoner og belastingen for stor, og det er vanskelig å få til gode samarbeidsordninger over tid.

Gjennom en bedre kartlegging og dokumentasjon av samarbeid, mer strukturert koordinasjon og forutsigbare økonomiske rammevilkår vil vi være bedre rustet til å møte forventningene til vårt arbeid.

 

Les innspillet her:

30 juni 2021, Den danske Design- og Håndværksefterskole i Skjern, Danmark

30 aug 2021

7 mai 2022

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.