Javisst vil ungdom arbeide med tre!

De forrige helgene har ungdom fra Voss Husflidslag og Østre Toten Husflidslag hatt tredreiekurs for ungdom, som de to første av hele åtte lag som gjennom våren skal ha kurs som dette!

Først ute var altså Voss, og i løpet av våren er det totalt åtte lag som skal arrangere kurs.  Norges Husflidslags fagutvalg i tre disponerer 6 dreiebenker med utstyr for utlån, og den første helga var det Voss Husflidslag og ungdommene der som fikk glede av utstyret.

3. til 5. mars var 5 ungdommer, 3 gutter og 2 jenter i sving ved dreiebenkene i Voss Husflidslag. Under kyndig veiledning av Anneli Engeland og Bjørn Egil Tolås dreide ungdommene alt fra minkepinner til lysestaker og skåler og fat i løpet av helga.

Helga 11. og 12. mars ble 4 unggutter på Østre Toten innviet i tredreiekunstens mysterier. Det er Østre Toten Husflidslag som står bak tiltaket og kurset ble avviklet i husflidslagets flunkende nye og velutstyrte treverksted  i Kolbu. Lærer var Magnus Wendelbo Hensvold. Ta en titt på bildene av fire fornøyde gutter med deres produkter. Kanskje blir det flere kurs etter hvert?

Tusen takk til Sparebankstiftelsen DNB som har gitt oss midler til å gjennomføre disse tredreiekursene!

Takk til Voss Husflidslag og Østre Toten Husflidslag for bilder! Du kan også titte på Facebook-sida vår for å se bilder fra kurset på Voss.

8 mai 2021

30 juni 2021, Den danske Design- og Håndværksefterskole i Skjern, Danmark

30 aug 2021

7 mai 2022

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.