Konferanse om norsk ull

Påmeldingen er nå åpnet for vårt nasjonale ulltreff! 20. til 23. april 2017 inviterer vi til en sjelden møteplass for hele verdikjeden i norsk ull: Bonden, ullmottaket, industrien, designeren, håndverkeren, butikken og forbrukeren!

Konferansen starter torsdag kl 10.00 og avsluttes søndag kl  13.00

Mange tar det for gitt at ulla vi kjøper i butikkene er norsk. Det er den sjelden, enten det gjelder undertøy, strikkegensere eller garn. I høst har debatten om villedende markedsføring pågått for fullt, og periodevis vært het. Betalingen bonden får for ulla finansierer knapt klipperen, mens markedet for norsk ull her hjemme vokser i takt med bevisstheten hos forbrukerne. Vi vil kjenne til levekårene for dyra vi har produkter fra og vil ha varer med så nøytralt miljøregnskap som mulig. Vi inviterer med dette HELE ullas verdikjede til å bli med på å øke kunnskapen om norsk ull og bruken av den her hjemme – industrielt og i husflid.

Konferansen finner sted på Scandic Hell, Stjørdal

Torsdag 20. april: Hvordan kan vi bedre kvaliteten og øke tilgangen av ull til industrien?

Vi inviterer lant annet tekstilindustrien, politikere, forvaltningen og organisasjonene fra landbruket til å diskutere ullproduksjon. Hvordan kan vi øke kvaliteten og beholde mer av ulla i Norge? Kan vi oppnå finere ullfiber gjennom avl?

Fredag 21. april: Hva skal til for å øke kunnskapen og entusiasmen rundt den norske ulla?

Denne dagen blir øremerka formidlingen av ulla. Hva er spesielt med den og hvordan kan dette potensialet utnyttes fullt ut i konkurranse med andre fibere? Denne dagen møtes blant annet butikker håndverkere, designere og engasjerte brukere av ull for å diskutere den norske ulla som konkurransefortrinn og øke entusiasmen for det som av enkelte blir sett på som avfall.

Vi drar også på utflukt til en nisjeprodusent av gammelrasen grå trønder, samt en storprodusent av norsk kvit sau for industrien. Vi skal se, lukte, smake, høre og føle sau denne ettermiddagen!

Lørdag 22. og søndag 23. april:Når Norges Husflidslag holder hoff blir det selvsagt også kurs!

Lørdag og søndag holdes todagers kurs for "ullnerder". Fordyp deg i ullfiberen eller relaterte teknikker som for eksempel grindvev med to grinder, spinning av bunnull og dekkhår, avansert patent/brioche, nålebinding og fiberarbeid. 

Program og påmelding finner du på disse sidene.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.