Nå kan du søke Folkekunststipendet 2020

Søk Folkekunststipendet 2020—et av Statens kunstnerstipend som årlig tildeles utøvere innen folkekunst. Folkekunstnere er utøvere av folkelige kunstuttrykk innen håndverk, dans, musikk og sang. 

Søknadsfristen er kl 13.00 16.oktober 2019. Stipendordningen er innstiftet med det formål å gi utøveren mulighet til fordypning og utvikling av seg selv som folkekunstner. Ved tildeling legges det vekt på kvalitet og aktivitet.
 
Søknadsskjemaet er tilgjengelig på Norsk Kulturråd sine nettsider en måned før søknadsfristen. Det finner du her.

Kulturrådet har laget en ny søkerveiledning på video som svarer på ofte stilte spørsmål om å søke kunstnerstipend. Du kan gjerne ha filmen oppe mens du fyller ut søknadsskjemaet.

CV er obligatorisk vedlegg. Det legges ved inntil 7 vedlegg i prioritert rekkefølge til dokumentasjon av kunstnerisk virke.

Tidligere år har folkekunstnere innen håndverk som sølvsmed, treskjæring, keramikk pottemakeri, metallknipling, bunadtilvirking, bunadbroderi, knivmaking, strikking, håndveving, skinnarbeid/garving blitt tildelt stipend fra Statens Kunstnerstipend.
 Stipendtyper det kan søkes på innen folkekunst:

  • Arbeidsstipend kan tildeles for 1 – 5 år. Skal gi folkekunstneren mulighet til å arbeide med et prosjekt eller ei fordypningsoppgave for å utvikle seg faglig.
  • Arbeidsstipend for yngre - nyetablerte kan tildeles for en periode frå 1-3 år. Stipendet kan gi yngre kunstnere i etableringsfasen mulighet til å utvikle seg kunstnerlig, og bedre sjansene deres til å leve av kunsten.
  • Diversestipend skal være et bidrag til den folkekunstnerlige virksomheten til den enkelte søkeren. Det kan gis støtte til etablering, kurs, reiser, studium, fordypning, materialer, markesdføring, konsulentbistand, m m.

 

Søk Folkekunststipendet 2020.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.