Norges Husflidslag på UNESCO-konferanse

Mandag 24. mars holdt Norges Husflidslag innlegg på UNESCOs internasjonale konferanse om hvordan vi jobber for å sikre overlevelsen til utrydningstruede håndverksteknikker.

På UNESCO-konferansen 2014 var forskere, kulturvernere og andre fra fagmiljø fra hele verdens samlet i Bergen over tre dager for å dele erfaringer og diskutere hvordan natur- og kulturarv kan brukes i bærekraftig utvikling. Konferansen fokuserte på sammenhengen mellom materiell og immateriell kulturarv, hva som fungerer i praksis, og hvordan man gjør kunnskap om til handling.

Solveig Grinder fra Norges Husflidslag holdt innlegget kalt How to shrink the urgent safeguarding list for craft? hvor hun fortalte om rødlisteprosjektet til NH, hvor lokallag og medlemmer over hele landet jobber for å sikre utrydningstruede håndverksteknikker og kunnskap ikke forsvinner.

Norges Husflidslag er stolt over å ha vært den eneste norske frivillig organisasjonen som holdt innlegg på konferansen, og over å kunne dele erfaringer gjort av våre lokallag og medlemmer med et internasjonalt publikum.

I tillegg til presentasjonen vil hadde Norges Husflidslag også utstilt en poster om hvordan våre lokallag ved hjelp av opplæringstilbud sikrer at kunnskap bunadstilvirkning overlever, og hvilke utfordringer vi ser knyttet til dette.

Presentasjonen Solveig Grinder fra Norges Husflidslag holdt finner dere her:

Presentasjon UiB mars 2014.pptx 24,60 MB

 

 

 

8 mai 2021

30 juni 2021, Den danske Design- og Håndværksefterskole i Skjern, Danmark

30 aug 2021

7 mai 2022

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPrivacy

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.