Ny malerlinje på Handverksskolen på Hjerleid

Å være maler er å jobbe med farger, det som fargelegger og gir lys i livet til folk hele året.  

- Yrket er så variert, du må kunne mye forskjellig fordi det er ulike teknikker du bruker hver dag, som sparkle, pusse, blande pigmenter, koke limfarger, marmorere, lakkere, male på mur, på tapet, vinduer, ute og inne, - ja dette er bare eksempler, sier lærling i malerfaget, Lizzy Muzungu  

 

Overflateteknikk

Et nytt utdanningstilbud i malerfaget startes opp høsten 2019 ved Handverksskolen på Hjerleid, Dovre. Dette er Vg2 Overflateteknikk, et yrkesfaglig tilbud i videregående skole. Elevene vil her kunne fordype seg i tradisjonelle malingsteknikker og materialer som veldig få har kunnskap om i Norge i dag. Det er et stort behov for håndverkere som kan jobbe med restaurering av kulturarven vår. Her trengs det malere med kunnskap om linolje, lakk, lasur, limfarge, komposisjonsmaling og dekorasjonsmaling, som for eksempel marmorering, ådring, sjablongmaling og lasering.

 

Yrkesfagenes år

2018 var Yrkesfagenes år og politikere og næringsliv sa til ungdommen: "Ta utdanning som håndverker, det er noe av det lureste du kan gjøre". Det er et stort behov i Norge for dyktige handverkere i mange fag.

Likevel er det få utdanningstilbud i malerfaget, og mange ungdommer som ikke vet om mulighetene i dette faget. Det ønsker malebransjen å gjøre noe med, og malermester Ole Andreas Klaveness har hatt med seg lærlingen Lizzy Muzungu på flere spennende restaureringsoppdrag. Lizzy har også tatt svennebrev.

Om malerfaget

Malermester Ole Andreas Klaveness utdyper innholdet i malerfaget:

- Faget gir kunnskap om avansert kjemi, inngående materialkunnskap og verktøyforståelse. Du får bruk for estetisk sans, kloke hender og et godt hode. Det er malerhåndverket, sier Klaveness.

Handverksskolen vil i samarbeid med malerbransjen utfordre unge og voksne til å satse på en utdanning i det tradisjonsrike og spennende maleryrket. 

Les mer om yrket her

22 jan 2020, Norges Varemesse, Lillestrøm

25 jan 2020, Molde og omegn

20 april 2020, Hjerleid, Dovre

5 juni 2020, Mandal

1 juli 2020, Design- og håndværksefterskolen i Skjern, Danmark

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.