Nye retningslinjer og restriksjoner

De siste ukene har vi sett at smittespredningen av koronaviruset har økt, og regjeringen kom i denne uken med ytterlige tiltak for å forsøke å snu trenden. Klarer vi å begrense smitten blir færre syke og kommunenes arbeid med smittesporing blir enklere.

Hva betyr dette for aktiviteten i husflidslagene og ansatte i Norges Husflidslag i tiden fremover?

Såfremt alle smitteverntiltak ivaretas kan kurs og aktiviteter i regi av lokal- eller fylkeslaget gjennomføres. Med forbehold om at organiserte aktiviteter er tillatt i kommunen. Dette må gjøres på en måte slik at deltagere, kursholdere og våre medlemmer føler seg trygge. Trygge aktiviteter er høyeste prioritet. Les mer om hva de nye nasjonale retningslinjene betyr for våre lokallag her.

Større arrangement som julemesser og markeder er avlyst i mange lag, og husflidslagene har mistet betydelige inntekter. I tillegg er kostnadene knyttet til rengjøring høye. 

Krisepakke 3—en kompensasjonsordning for tapte inntekter i frivilligheten—er nå tilgjengelig for å søke på. Les mer om ordningen her. Lagene kan samle opp kostnader og manglende inntekter i hele perioden slik at de når minimumsgrensen på kr. 25 000 for å søke. Søknadsfristen er 15. januar 2021.

 

Ansatte i Norges Husflidslag, særlig husflidskonsulentene i fylkene, reiser mye rundt i fylkene til lokallagene. For å forhindre en eventuell smittespredning vil konsulentene begrense sine reiser til det høyst nødvendige, og ikke reise utenfor egen region eller nærområde. Dette gjelder ut året. Vi er svært bevisste på våre nærkontakter både på jobb og i privat sammenheng, og hjemmekontor praktiseres. Alle ansatte i Norges Husflidslag er tilgjengelige på telefon og e-post som vanlig.

Ta gjerne kontakt med oss på tlf 22 00 87 00 eller post@husflid.no dersom dere har spørsmål vedrørende dette.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPrivacy

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.