Nye Rødlista-dokumentasjonskurs i høst

Rødlista er en dugnad for å samle inn og dokumentere husflid- og håndverksteknikker som står i fare for å bli glemt. Nærmere hundre teknikker er allerede samlet inn. Kurset er for medlemmer i lokallag som vil ha hjelp til å dokumentere lagets arbeid med rødlisteteknikker.

 

Kurset holdes digitalt via Zoom lørdag 18. september (10-13), lørdag 2. oktober (10-13) og onsdag 3. november (18-19.30) og er tilgjengelig for alle lokallag i Norge. Målgruppen for kurset er medlemmer i lokallag som vil ha hjelp til å dokumentere lagets arbeid med rødlisteteknikker.

Norges Husflidslag ble i 2014 akkreditert av UNESCO som en NGO (Non-Governmental Organisation) for å arbeide med konvensjonen. Det er vi stolte av og Rødliste-dugnaden er en metode for å gjøre dette. Våre lokale husflidslag bidrar sterkt til å opprettholde tradisjonelle håndverksteknikker og ferdigheter. Les mer og bli inspirert her: husflid.no/roedlista 

  

Om kurset

Det er ikke noe krav om at lokallaget har valgt seg ett Rødlistearbeid før man deltar. Det er nok at deltakerne har et engasjement for å starte arbeidet med rødliste. Kurset vil gi dere kompetanse til å finne prosjekt, gjennomføre dokumentasjon og klargjøre for publisering på husflid.no.

I del 1 av kurset vil vi hjelpe lagene med å velge et prosjekt som de kan fordype seg i.

I del 2 av kurset vil vi presentere en metode for selve dokumentasjon og vi lærer om arbeide med kilder og hvor man kan finne relevant informasjon for det enkelte rødlistearbeidet. Vi kommer til å snakke om hvordan dere kan ta gode bilder og rettigheter til bruk av bilder. Alle lag vil i tillegg få veiledning i hvordan prosjektet skal lagres og publiseres.

Del 3 av kurset er tilbud om oppfølging av arbeidet for hvert enkelt prosjekt, etter de to første kursdagene. Det vil bli tid til erfaringsdeling på tvers av lokallagene.

  

Påmelding

Du melder deg på ved å sende en mail til finnmark@husflid.no eller reidunn@husflid.no innen 14.september 2021. Etter påmeldingen vil dere få tilsendt en epost med program for kurset og informasjon om bruk av den digitale plattformen.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.