Nytt materiell skal øke bevisstheten rundt bunadbruk i Norge

Vi er mange som jobber for å bevare kunnskapen om og øke bevisstheten rundt bunadtradisjoner – og få innskrevet bunadbruken i Norge på UNESCOs lister. I prosjektet Bunadbruk i Norge – populært, men truet har vi sammen med Norsk institutt for bunad og folkedrakt, Norsk folkedraktforum, Studieforbundet kultur og tradisjon og Noregs Ungdomslag med støtte fra Sparebankstiftelsen DnB, i 2019 utarbeidet materiell for å spre kunnskapen om bunadbruken i Norge. 

I prosjektet Bunadbruk i Norge – populært, men truet har vi sammen med Norsk institutt for bunad og folkedrakt, Norsk folkedraktforum, Studieforbundet kultur og tradisjon og Noregs Ungdomslag med støtte fra Sparebankstiftelsen DnB, i 2019 utarbeidet materiell for å spre kunnskapen om bunadbruken i Norge. Ved hjelp av dem skal vi øke folks, særlig barn og unges, bevissthet om våre bunadtradisjoner – og vi vil bruke året som kommer til å fortsette arbeidet med å spre kunnskap og entusiasme.

Heftet Bunad, hva er det? er for målgruppen barn 9-12 år. Heftet er i hovedsak brukt i lokallag med Ung Husflid grupper, men også hos andre lag som vil bruke det i sitt arbeid med barn.

Videre er det utarbeidet et hefte myntet på ungdomsskoleelever og deres foresatte; Vil du bli bunadtilvirker? Heftet er delt ut på utdanningsmesser i høst, og sendt til alle videregående skole som tilbyr tekstilfag.

I starten av 2020 vil det jobbes med å ferdigstille et formidlingsopplegg rettet mot ungdomsskolen og første klasse i videregående skole, hvor temaet er bunadbruk. Intensjonen er å kunne tilby dette gratis til alle skoler fra høsten 2020.

Informasjonsbrosjyren Bunadsbruk i Norge finnes fortsatt på lager, og vi sender den gratis ut til alle lokallag som ønsker å dele den ut til sine medlemmer eller besøkende, for eksempel på Husflidsdagen 9. mai. En fin måte å få i gang en «bunadprat» på!

 

Arbeidet med nominasjonen til UNESCO kan følges på Facebook-siden Bunad på UNESCO-lista, eller du kan lese mer her.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.