Produktutviklingskurs med spennende utfordringer og mye latter

Vi har gjennomført produktutviklingskurset med 7 næringsdrivende håndverkere over tre samlinger i Trondheim. Oppstarten var i mai, og påfølgende samlinger i september og oktober.

I kurset ble det lagt vekt på å gi ulike verktøy til bruk for gode designprosesser. «Befri deg fra ditt eget» var hovedtittel på 2.samling, men også gjennomgående for hele kurset. Det ble utfordrende og lærerikt for alle å gå ut av komfortsonen.

Husflidsfondet har gjort det mulig å gjennomføre kurset uten for store kostnader for deltakerne, og vi brukte profilerte og dyktige forelesere i hver samling.

 

Holdbare og gode produkter med identitet var undertittel på kurset, og en målsetting å gi personlig veiledning ved hver samling, og hjemmearbeid mellom samlingene. Samtidig var programmet spennende og innholdsrikt. I første samling hadde Marianne Meløy styring på kreative prosesser, og Pål Isern fokuserte på profilering i markedet og kunsten å dyrke sine særegenheter.

I 2. samling snakket Randi Bakken om bruk av inspirasjon fra eget miljø, og Edith Lundebrekke hadde den praktiske økta med mønsterbygging ved bruk av geometriske former.

Sist, men ikke minst, ble 3. samling en spennende reise i nye arbeidsmetoder. Erik Lerdahl «pushet» deltakerne ut til absurde idèer, og tilbake til det konkrete og realistiske. Her ble brukt plastilina, fargeblyanter og kropp som verktøy. Tenk å jobbe med form med lukkede øyne og plastilina under en plastsekk, og deretter bytte med sidemann, og fortsette på en annen sitt produkt. Her ble det mye spenning i lufta, og hjernen ble tvunget i nye spor.

Det ble også tid til en utflukt med besøk hos gullsmed Magnhild Rølvåg og Jon Fredrik Skauge på Fannremsgården. Solide ambassadører for tradisjonshåndverk med lokal forankring.

Håndverkerne skal ha ros for engasjement, samarbeidsvilje og positiv delingskultur underveis i samlingene, og det ble nye nettverk etablert. Vi håper våre husflidhåndverkere tar i bruk noen av disse arbeidsmetodene i kommende produktdesign, og venter spent på resultat i form av nye produkt i markedet.

 

Team næring v/ Sidsel Skjelfjord og Synøve E. Vadøy

20 april 2020, Hjerleid, Dovre

9 mai 2020

5 juni 2020, Mandal

1 juli 2020, Design- og håndværksefterskolen i Skjern, Danmark

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.