Rødlistekurs på Notodden

Drakttradisjonene i Buskerud og Telemark har mye til felles, og mange av teknikkene som tradisjonelt har blitt brukt til å lage ulike deler av disse draktene, er snart glemt. Derfor inviterer vi 26. og 27. januar til et eget kurs i åtte ulike rødlista teknikker tilknyttet nettopp drakttradisjon i Buskerud og Telemark.

Siden 2018 har Norges Husflidslag vært akkreditert av UNESCO som rådgivende organisasjon innenfor immateriell kulturarv, med ekspertise på å ivareta tradisjonell håndverkskunnskap. Rødlista er en av våre metoder for å jobbe med dette, hvor lokallag landet over velger ut hvilken kunnskap som er verdifull for dem.

Som en del av rødlistearbeidet inviterer vi nå for aller første gang til en kurshelg viet de rødlista tekstile teknikkene knyttet til drakttradisjon i Buskerud og Telemark. Disse fylkene har en rik drakttradisjon, men mye av den spesialiserte kunnskapen er i ferd med å forsvinne.

Denne helga kan du velge mellom åtte ulike kurs, med noen av de fremste ekspertene på de ulike håndverkstradisjonene som lærere.

Teknikkene det blir kurs i er firfletting, voggevev, smøyg for nybegynnere og smøyg for viderekomne, telemarksbinding, bogstadbeltevev, sprang og flossekant.

Alle kursene finner sted på Universitetet i Sørøst-Norge campus Notodden.

Fullstendig informasjon om kursene og påmelding finner du på disse sidene.

23 jan 2019 17:30, Thon Hotel Opera, Oslo

26 jan 2019 10:00, Notodden

3 april 2019, Rauland

23 april 2019, Hjerleid, Dovre

7 juni 2019, Vågå

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPrivacy

This site uses cookies. Read more about cookies here. Do not show this message again.