Sparebankstiftelsen DnB støtter bunadsarbeidet

Bunaden er et håndfast og levende eksempel på hva lokale håndverkstradisjoner er og hva det betyr i vår hverdag, - og fest. 

Alle nordmenn kjenner bunaden, det er noe man ikke trenger å forklare hva er. Vi har et sterkt forhold til vår egen bunad og hvilke lokale tradisjoner akkurat den spinner ut fra. Bunaden forteller ikke nødvendigvis noe om hvor vi kommer fra, men den representerer noe vi ønsker å ha tilknytning til, noe å være stolt over. På den måten er bunaden så mye mer enn en festdrakt. Det er håndverk, kunnskap og tradisjon,  - det er immatriell kulturarv.

Vi er mange som jobber for bunaden. Det å bevare kunnskapen om og øke bevisstheten om bunadstradisjonene er et viktig arbeid.

Dette har Sparebankstiftelsen DnB forstått og støtter dette arbeidet med 775 000 kroner!

Sammen med Norsk institutt for bunad og folkedrakt, Studieforbundet Kultur og Tradisjon, Noregs Ungdomslag og Norsk Folkedraktforum  mottar Norges Husflidslag denne støtten. Sammen skal vi øke folks, særlig barn og unges, kunnskap om våre bunadstradisjoner. 

En viktig del av dette arbeidet vil bestå i å få den norske bunaden inn på UNESCOs liste for immatriell kulturarv. 

Bildet: Samarbeidsorganisasjonene mottar tildelingsbrevet fra Sparebankstiftelsen DnB representert ved Ane Marte Ringstad og Linn Cathrine Lunder. Foto: Norges Husflidslag

28 okt 2019 10:00, DogA–Design og arkitektur Norge, Hausmannsgt. 16, 0182 Oslo

11 sep 2021

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.