Statsbudsjettet 2021: Kutt i tilskudd til opplæring i frivillige organisasjoner—igjen

Onsdag 7. oktober ble forslag til nytt statsbudsjett lagt frem. Norges Husflidslag uttalte en skuffelse over at vi nok en gang opplever kutt i tilskuddet til opplæring i frivillige organisasjoner. Kulturdepartmentet har nå gått tilbake på dette; det har skjedd en beregningsfeil og kuttet blir reversert.

Foto: Scanpix, regjeringen.no

Studieforbundene og Voksenopplæringsforbundet (VOFO) forventet ikke at noen skulle tape på delingen mellom Kunnskapsdepartementet og Kulturdepartementet i det nye statsbudsjettet. Vofo har vært i kontakt med Kulturdepartementet som vedgår at det er gjort en beregningsfeil. Kulturdepartementet sier at denne glippen vil bli rettet opp, og at det skyldes at de har lagt 2019-tallene og ikke 2020 til grunn. Departementet vil derfor reversere det først annonserte kuttet på 5,5 millioner. Les mer på Vofo sine sider.

Norges Husflidslag er samtidig glade for at driftstilskuddet til organisasjonen er forslått videreført på samme nivå som i 2020, med en liten kroneøkning. Dette viser at vårt arbeid med å ta vare på og videreføre den immaterielle kulturarven blir sett og verdsatt, sier direktør Marit Jacobsen.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.