Storslått husflidsfest i Harstad!

13. til 15. juni arrangeres Norges Husflidslags landsmøte i Harstad, og som en del av dette inviteres både fastboende og tilreisende til å ta del i husflidsaktiviteter gjennom helga!

Troms fylkeshusflidslag, husflidslag fra Troms og nordre Nordland og husflidhåndverkere vil gjennom utstillinger og demonstrasjoner vise frem det mangfoldet av husflidsteknikker som finnes i Nord-Norge.

Under landsmøtet til Norges Husflidslag samles lokallag, husflidsbutikker og husflidhåndverkere fra hele landet, og Harstad Husflidslag og Troms Fylkeshusflidslag sørger for at byen fylles opp av husflidsaktiviteter som alle kan ta del i. Publikum og landsmøtedeltakere vil få se og oppleve «Husflidsspor i nord» med innslag av både kvensk og samisk kultur.

Utstillinger

På landsmøtehotellet Rica Hotel Harstad vil det være salgsutstillinger i Grandsalen, som publikum er hjertelig velkomne til å besøke. De som stiller ut er Norske Husflidhåndverkere Nordland, Norsk Flid Husfliden Tromsø, Husfliden Målselv og Grenebua i Manndalen. I tillegg vil man kunne få se en rekke av de flotte produktene fra Norges Husflidslags produktutviklingskonkurranse «Identitet – idé i tet». Utstillinga vil være åpen fredag 13. juni kl. 10-16, lørdag 14. juni kl. 10-19 og søndag 15. juni kl. 9-12.

Aktiviteter

Lørdag 14. juni fylles Harstad torg opp av lokale husflidslag som kommer for å demonstrere og vise frem sine spesialiteter. Der kan Harstad-beboere, tilreisende og landsmøtedelegater blant mye annet oppleve regnbuefarging av garn i regi av Bjarkøy Husflidslag, vikingteknikker fra Vikinglauget fra Trondenes Historiske Senter og ikke minst damene fra Gratangen Husflidslag som kommer i fiskebåten «Straumnes» lastet med sjyvotter, såpeengler og utstyr til å spinne! Husflidsaktivitetene på torget vil foregå fra kl. 11-15  med tilbud til barn unge og andre som ønsker å ta del i husflidsaktivitetene.

Bruk sjansen til å oppleve dette mangfoldet av husflid og håndverk fra nordområdene, og besøk Harstad torg og Rica Hotel Harstad under landsmøtet til Norges Husflidslag du også!

8 mai 2021

30 juni 2021, Den danske Design- og Håndværksefterskole i Skjern, Danmark

30 aug 2021

7 mai 2022

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPrivacy

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.