Studieforbundsstøtten reddet!

Takket være hardt arbeid fra de frivillige organisasjonene og god støtte fra V og KrF blir nå kuttet som regjeringa foreslo i støtten til studieforbundene i statsbudsjettet for 2018 reversert.

Da regjeringa la fram sitt forslag til statsbudsjett tidligere i høst hadde de foreslått å kutte eller minske en rekke støtteordninger til frivillige organisasjoner, og for Norges Husflidslag var det mest brutale forslaget kutt på 22,5 millioner til studieforbundene. Disse midlene går direkte til opplæringen i våre medlemslag, og ville rammet muligheten til å formidle håndverkskunnskap hardt.

Direktør for Norges Husflidslag, Marit Jacobsen, er veldig imponert over hvordan husflidslag, Studieforbundet kultur og tradisjon, og andre organisasjoner har stått på denne høsten for å vise fram hvor viktige disse midlene er.

- Enkeltmedlemmer, håndverkere, fylkeslag og lokallag har mast på politikere, skrevet kronikker, stilt opp i intervjuer og gjort en enorm innsats for å vise fram hvor viktig midlene vi får gjennom studieforbundene er! Den jobben de har gjort for å synliggjøre koblingen mellom opplæring og ivaretakelse av kulturarv har vært helt uvurderlig, og dette hadde ikke gått uten deres innsats, sier Jacobsen.

- Vi må virkelig takk Venstre og KrF for hvordan de lytter til frivilligheten og kulturlivet, og at de prioriterer disse midlene i budsjettforhandlingene med regjeringen. Nå håper vi bare at regjeringspartiene også ser verdien av det frivillige kulturlivet, og ikke foreslår et kutt som dette i neste budsjettrunde også.

Resultatet av budsjettforhandlingene har også ført til en øking på 20 millioner i midlene til Norsk kulturfond, at det legges på 75 millioner ekstra til momskompensasjon til frivillige organisasjoner, og at støtten til LNU Kultur som ble foreslått kuttet er reversert. Det endelige resultatet av budsjettet får vi når Stortinget skal stemme over det i desember.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.