Takk for årets Dyrsku!

80 000 mennesker besøkte landbruksmessa Dyrsku'n helga 8-10. september, og tusenvis av disse var innom både husflidutstilling, håndverkernes salgshall og aktivitetene våre for barn og unge!

Dyrsku’n ble i 2017 arrangert for 151. gang, og som alltid trakk den tradisjonsrike landbruksmessa folk fra hele landet for å se, kjøpe, selge, smake og oppleve mat, dyr, håndverk, utstyr og moro.

Norges Husflidslag samarbeider med Dyrsku’n om den årlige husflidtevlinga og den tilhørende utstillinga, i tillegg til den årlige særutstillinga i husflid. I husflidtevlinga var det i år hele 184 innsendte produkt innen kategoriene kniv, rosemaling, tekstil, sølv, tre og smiing, sendt inn av mange dyktige håndverkere. Utstillinga med de innsendte produktene hadde masse besøk gjennom hele helga og publikum lot seg virkelig inspirere av alt det flotte håndverket.

Hvert år trekkes også et spesielt håndverk eller en spesiell håndverker fram gjennom særutstillinga. Årets særutstilling, ”Ein kubbe til å stole på”, var laget i samarbeid med Vest-Telemark Museum, og tok for seg kubbestolen opp gjennom historien. Både de helt eldste kubbestoler i landet og stoler så ferske at de ikke var ferdig engang, ble stilt ut i husflidhallen og i Gongestogo.

Bærum Husflidsforening hadde tatt turen til Dyrsku’n denne helga for å vise fram sitt rødlistearbeid med ølhøner. Vel plassert i husflidhallen demonstrerte de laging av ølhøner hele helga gjennom, i tillegg til at de hadde mange flotte eksemplar til salgs.  

Søndag ble det delt ut nyskapingspris, stimuleringspris og Norges Husflidslags Diplom for godt håndverk, og Solveig T. Grinder fra Norges Husflidslag stod for den formelle overrekking av sjekk og diplom til prismottaker Marianna Brilliantova for sine ringer i sølv inspirert av Hallingdalsbunad. Begrunnelse for disse premierene og bilder av produktene finner du her.

I salgshallen var mange av Norges Husflidslags håndverkere blant utstillerne, og Husflidhåndverkerne i Telemark stilte med en stor felles, stand.

Ung Husflid stod for mange populære aktiviteter for barn. Pågangen var stor blant både de som ville lære seg tredreiing, bli en mesterspikke, og tove sin egen bjellesau. I år samarbeidet vi med Landbruksselskapet, så barna kunne først hente ull rett klipt rett fra sauen, og så ta med ulla enten for å lage bjellesau eller for å karde og spinne den hos Telemark Husflidslag. 

Bilder fra Dyrsku'n finner du på Norges Husflidslags Facebook-side!

Neste års Dyrsku åpner 14. september, så hold av helga allerede nå!

Foto (Jorid Martinsen): Telemark Husflidslag stod for karding og spinning av ull rett fra sauen!

1 juni 2018, Molde

7 juni 2018 19:00

8 aug 2018, Romerike folkehøgskole

27 aug 2018, Fagernes

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.