Takk for årets fagdagar!

Fagdagene i bunad og folkedrakt 29. og 30. august samla over 140 bunadstilvirkere, husflidsansatte og andre bunadsinteresserte til læring, diskusjon og kurs på Fagernes!

Det overordna tema for Fagdagene i bunad og folkedrakt var i år ”broderi: importvare eller kulturarv?”.

Broderiet ble viet plass både gjennom konservator Kari Anne Pedersens dypdykk i Norsk folkemuseums fyldige broderiarkiv, gjennom bunadtilvirker Oli Lilletvedts gjennomgang av symbolikk i broderi og bringeduker, og ikke minst gjennom kurs i blant annet hardangersøm, kråkesølvbroderi, applikasjonssøm og smøyg!

Bunadnæringa var tema når både Mette Vårdal la fram fortsettelsen på kartlegginga av utfordringer for næringa, denne gangen med oppmerksomheten spesielt retta mot bunadstilvirkere og delprodusenter. Hvordan få kunden til å ville kjøpe norsk? var spørsmålet Ann Viola Ulvin stilte, og hun ga husflidsbutikker og bunadsprodusenter de rådene hun hadde kommet fram til gjennom sitt diplomarbeid i tjenestedesign.

Rekruttering til bunadstilvirkerfaget er også noe som må til for å få til en bærekraftig næring, Fagdagane hadde også besøk av Kirsti Kolle Grøndahl, som tidligere i 2015-2016 ledet et utvalg som kom med anbefalinger til det offentlige på hvordan innrette den offentlige utdanningen innen tradisjonelle håndverksfag i framtiden. Hun la fram utvalgets anbefalinger samme med Solveig Grinder, som har sittet i utvalget på vegne av NHO Tekstilhåndverkerne.

Også i år hadde Fagdagane en tekstilmesse hvor leverandører som Krivi vev, Gudbrandsdal ullvarefabrikk, Sjølingstad Uldvarefabrik og flere viste fram produktene sine.

Mandag kveld var det som alltid på Fagdagane festmiddag hvor deltakerne stilte i det som må være landets flotteste utvalg av bunader og folkedrakter!

Hele programmet ble avsluttet med besøk fra kulturpolitisk talskvinne i Arbeiderpartiet, Anette Trettebergstuen, som lovte deltakerne at bunadsnærings utfordringer skulle tas på alvor politisk i tida framover.

Vi takker alle deltakerne for godt humør, konstruktive innspill, fin oppkledning, og håper dere alle hadde to fine dager på Fagernes. Vi gleder oss allerede til Fagdagane 2017!

Bildet over viser flere av deltakerne klare til å fotograferes før middag. Flere bilder fra arrangementet kan du se på våre Facebook-sider!

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.