Tips: Ledige studieplasser på handverksskolen Hjerleid

Handverksskolen på Hjerleid, er en videregående skole i tradisjonshåndverksfag, og den eneste utdanningsmulighet i Norge i treskjærerfaget. De har ledige studieplasser til høsten.

Handverksskolen på Hjerleid, er en videregående skole i tradisjonshåndverksfag, og den eneste utdanningsmulighet i Norge i treskjærerfaget.

Alle skoletilbudene vektlegger praktisk arbeid på verkstedet: Møbelsnekkerfaget og treskjærerfaget (Vg2 Design og trearbeid), Smedfaget (Vg2 Smed), Tømrerfaget med lafting (Vg2 Byggteknikk).

Eksempler på yrkesmuligheter: tømrer, møbelsnekker, treskjærer, smed, mekaniker, båtbygger, kulturhåndverker, konservator, arkitekt, arkeolog, instrumentmaker, kunst -og handverkslærer.

Et skoleår gir en solid «grunnmur» som man kan bygge videre på, med innføring i materialkunnskap og trening i å bruke tradisjonelle teknikker og verktøy. Det kan også gi nyttig etterutdanning for lærere, eller påfyll og egenutvikling.

Skolen eies av 2 ideelle organisasjoner, og har fått Riksantikvarens kulturminnepris for å gi utdanningstilbud i små, men viktige håndverksfag.

Skolen tar inn voksne elever fra hele landet i tillegg til ungdom. Nå har de unge fått plass, så nå er det ledig plass for voksne som allerede er ferdige med videregående skole.

Skolestart 21.august, med mulighet for å begynne i løpet av september.

Les mer på hjerleid.no

20 april 2020, Hjerleid, Dovre

9 mai 2020

5 juni 2020, Mandal

1 juli 2020, Design- og håndværksefterskolen i Skjern, Danmark

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.