Tre millioner til ull for barn og unge!

Norges Husflidslag har fått tre millioner i breddegave fra Sparebankstiftelsen DNB for å gi barn og unge gleden av kunnskap og opplevelser knyttet til ull!

Direktør for Norges Husflidslag, Marit Jacobsen, sier at dette prosjektet vil gi barn og unge et tettere forhold til ull, som gjennom århundrer har vært en viktig del av hverdagen og næring i Norge. – Vi ønsker å vise frem hvor ull fra innerst til ytterst er en del av livet til de fleste av oss og hvor unikt ull er med tanke på kvalitet og miljøvennlighet. Og ikke minst vil gi unge skaperglede og la de få teste ute sine kreative evner i bruk av et allsidig materiale!

Sparebankstiftelsen DNB er blant de største bidragsyterne av gaver til frivillighet og kultur i Norge, og har som mål å bidra til et samfunn med skapende og ansvarsbevisste individer, og gir midler til prosjekter med langsiktig karakter og vekt på aktivitet blant barn og unge.

– Store deler av disse midlene skal ut til våre medlemslag, sier Jacobsen, - og vi ser blant annet for oss kurs for instruktører som arbeider med barn og unge, og at alle våre lokallag kan søke på utstyrspakker ”Fra sau til genser”. Vi er enormt fornøyd med å ha fått disse midlene, og hver eneste krone fra Sparebankstiftelsen vil komme til nytte!

Prosjektet, kalt ”ULL - barn og unge levendegjør kulturarven”, vil lanseres på Norges Husflidslags landsmøte i Harstad 13. til 15. juni, og skal i gangsettes i 2015.

 

 

 

8 mai 2021

30 juni 2021, Den danske Design- og Håndværksefterskole i Skjern, Danmark

30 aug 2021

7 mai 2022

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPrivacy

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.