Tretreff 2017

Gikk du glipp av tretreffet på Østre Toten lørdag 13.mai med Totenskjea som tema? Her kan du lese en oppsummering fra dagen, og glede deg til neste tretreff!

Vollumfjøset på Stenberg museum var fylt opp av TREinteresserte; flest menn, noen kvinner denne lørdagen i mai. Det er våronntid på Toten og mange påklaget valget av tidspunkt for arrangementet. Men de som hadde anledning og interesse kom for å høre lokalhistoriker Olaf Nøkleby berette om treskjeproduksjonen  på Totenbygdene i siste halvdel av 1800-tallet.

100 gamle Totenskjeer med sirlig og karakteristisk kolroset dekor, var samlet inn fra private eiere og utstilt. Verdens første utstilling av Totenskjeer!

Alle Tretreff består også av praktisk arbeid; så også denne gang. Under inspirerende og særdeles dyktig veiledning samlet deltakerne seg rundt Knut Østgård, innhentet fra Sverige for anledningen, for å lære knepene med å lage ei god Totenskje. En av Totens dyktige skjemakere, Jarl Erik Simonsen, hadde grovspikket et par, tre dusin skjeer, slik at uøvde deltakere kunne komme til dekket bord og rekke gjøre finspikkingen av egen skje i løpet av dagen. Flere av deltakerne hadde på forhånd gjort unna et 3 dagers kurs i skjespikking, så de var nesten for proffe å regne.

Østre Toten Husflidslag som har mange og særs dyktige utøvere av trehåndverk, stilte ut et stort antall produkter til beundring og inspirasjon.  Med flere utstillinger av godt håndverk og flere aktiviteter der bl. a. å vri vidjespenning var en av øvelsene, ble det noe for en hver og de aller ivrigste klaget over at de ikke rakk innom alt!

Elgsuppe med hjemmebrakt brød sakte godt midt i økta.

Tretreff 2017 ble arrangert av Fagutvalgt i tre i Norges Husflidslag under ledelse av Anne Guri Gunnerød og med uvurderlig hjelp fra leder i Østre Toten Husflidslag, Kari Kjølseth, og lagsmedlemmer.

8 mai 2021

30 juni 2021, Den danske Design- og Håndværksefterskole i Skjern, Danmark

30 aug 2021

7 mai 2022

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.