Ullialt på Facebook live!

Når landbruk, industri, politikere, designere, håndverkere og organisasjoner fra hele landet samles i Stjørdal denne uka skapes en unik møteplass for alle som bryr seg om norsk ull. For de som ikke var tilstede finnes opptak fra konferansen torsdag og fredag på Ullialts Facebook-side!

På konferansen diskuterte vi hvordan den norske ulla kan fremmes i vår  egen industri, med mål om å øke kunnskapen om den blant forbrukere og øke stoltheten for den i landbruket. På programmet stod blant annet dette:

Verdens beste ull! Per Ivar Selvåg kommer ens ærend fra sin tilværelse som designgründer i Silicon Valley til Stjørdal for å vise konkrete eksempler på hvordan verdens beste ull har et enormt potensiale.

75 % av den norske ulla er Svanemerket. Likevel finnes det lite svanemerkede tekstilprodukter til forbrukere. Hvorfor er ikke norske garn og ullklær svanemerket? Elisageth Magnus fra Svanemerket forteller mer.

Den norske ullas politiske kår. Heidi Greni sitter i Stortingets kommunal- og forvaltningskomiteen for Senterpartiet i Sør-Trøndelag.

Lorns Olav Aunsmo (Nord-Trøndelag Bondelag) og Marianne Aschehoug Lunåsmo (Miljøpartiet De Grønne) diskuterer sauedriftens utfordringer og konsekvensene for ullkvaliteten.

Nærmer vi oss en merkeordning for norsk ull? SIFOs KRUS-prosjekt gir en statusoppdatering.

Norsk Sau og Geit gjør verdifull avlsforskning for å bedre ullkvaliteten. Avlsforsker Inger Anne Boman kommer og forteller om arbeidet.

Vi har flere gamle husdyrraser her i landet. Gammalnorsk sau er en av dem, og Norsk Villsaulag forvalter rasen som egen merkevare. Hilde Buer forteller om villsauen – en del av vår kulturarv.

Norilia har ansvar for salg og produktutvikling av ulla som blir levert gjennom Nortura-systemet. De har nær kontakt med landets tekstilindustri og skal diskutere tilgangen av norsk ull til industriell produksjon med  Arnstein Digernes fra Rauma Ullvarefabrikk og Ragnvald Svarstad fra Gudbrandsdalens Uldvarefabrikk.

Hillesvåg Ullvarefabrikk har gjennom fire generasjoner utviklet en bedrift som utnytter den norske ulla som sitt konkurransefortrinn på en utsøkt måte. Her møtes mote og tradisjon på beste vis.

Hvordan selge norsk ull til kunder i et marked som flommer over av «mykt» og «bløtt»? Kari Lyngseth fra Norsk Flid Husfliden Steinkjer forteller hvordan.

Program:
Torsdag 20. april: Ulla og industrien
Fredag 21. april: Norsk ull - Best i verden!
Lørdag 22. og søndag 23. april: Kurs og foredrag

De som ikke hadde sjansen til å være fysisk tilstede i Stjørdal kan likevel få med seg konferansen, som vi strømmet på Facebook-siden til Ullialt gjennom hele programmet torsdag og fredag.

8 mai 2021

30 juni 2021, Den danske Design- og Håndværksefterskole i Skjern, Danmark

30 aug 2021

7 mai 2022

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.