Ungdom fra hele Norden samles til håndverksleir på Romerike

Nå 8. til 12. august arrangeres den aller første utgaven av Nordisk håndverksleir for ungdom på Romerike folkehøgskole. Norges Husflidslag er arrangør, og de førti ungdommene som kommer skal i løpet av helga lære seg håndverksteknikker fra hele Norden. Leiren er et samarbeid mellom alle medlemslandene i paraplyorganisasjonen Nordens Husflidsforbund.

Målet er at denne leiren skal bli den selvfølgelige samlingsplassen for ungdom som er interessert i tradisjonelt håndverk, å lage ting selv og miljøvennlig forbruk. Vi tror dette blir en flott arena for å utveksle håndverks- og husflidskunnskap, og på lang sikt være en pådriver for bevaring og fornying av håndverkstradisjonene. Det blir kurs i blant annet kniplinger, strikking av islandsk lopikofte, tredreiing, brikkevev, spikking og søm.

På den første leiren er halvparten av deltakerne fra rundt omkring i hele Norge, mens resten er fra Island, Danmark, Sverige, Estland og Finland. Det unike med leiren er at det ikke bare er ungdom som er deltakere, men også de fleste kurslærerne er ungdom eller unge voksne fra de ulike nordiske landene.

Mer informasjon om leiren finner du på disse nettsidene.

7 juni 2019, Vågå

2 aug 2019, Skiringssal folkehøgskole, Sandefjord

9 sep 2019, Rauland/Fagernes

14 sep 2019

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

This site uses cookies. Read more about cookies here. Do not show this message again.