Ungdom fra hele Norden samles til håndverksleir på Romerike

Nå 8. til 12. august arrangeres den aller første utgaven av Nordisk håndverksleir for ungdom på Romerike folkehøgskole. Norges Husflidslag er arrangør, og de førti ungdommene som kommer skal i løpet av helga lære seg håndverksteknikker fra hele Norden. Leiren er et samarbeid mellom alle medlemslandene i paraplyorganisasjonen Nordens Husflidsforbund.

Målet er at denne leiren skal bli den selvfølgelige samlingsplassen for ungdom som er interessert i tradisjonelt håndverk, å lage ting selv og miljøvennlig forbruk. Vi tror dette blir en flott arena for å utveksle håndverks- og husflidskunnskap, og på lang sikt være en pådriver for bevaring og fornying av håndverkstradisjonene. Det blir kurs i blant annet kniplinger, strikking av islandsk lopikofte, tredreiing, brikkevev, spikking og søm.

På den første leiren er halvparten av deltakerne fra rundt omkring i hele Norge, mens resten er fra Island, Danmark, Sverige, Estland og Finland. Det unike med leiren er at det ikke bare er ungdom som er deltakere, men også de fleste kurslærerne er ungdom eller unge voksne fra de ulike nordiske landene.

Mer informasjon om leiren finner du på disse nettsidene.

20 april 2020, Hjerleid, Dovre

9 mai 2020

5 juni 2020, Mandal

1 juli 2020, Design- og håndværksefterskolen i Skjern, Danmark

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.