Uten ull, intet gull. Drop-in-verksted i sauens navn

Vintersport og ullklær er en uslåelig duo, og Norges Husflidslag er tilstede under Ungdoms-OL på Lillehammer denne uka for å lære ungdom fra fjern og nær nettopp hvor fantastisk ulla er!

Ungdoms-OL på Lillehammer samler unge idrettsutøvere fra hele verden i disse dager – til en fest som byr på langt mer enn vintersport. Lekenes Sjoggfest er landets største kulturarrangement for ungdom, og selvsagt er Norge Husflidslag til stede!

Hver dag fra 17-21 har vi dyktige instruktører på plass midt i Storgata, hvor absolutt alle som besøker Lillehammer under lekene kan komme innom for å prøve seg på fletting av vennskapsbånd og snorer i ull, spinne garn på rokk eller håndtein, blande ull, strikke på kjempepinner og generelt lære mer om ull!

En hver som har prøvd seg på vintersport vet hvor mye mer glede man får av aktiviteten når man er godt kledd. Ull er nemlig et fantastisk materiale; varmende, miljøvennlig, slitesterkt og allsidig. Norges Husflidslag vil øke kunnskapen om og bruken av ull, og i så måte er det å lære ungdom om ull et viktig grep for ullas framtid.

Og på samme vis som idrett er gøy er det også skikkelig gøy å jobbe med ull. Gleden av å skape med hendene har en altfor liten plass i mange unges liv, men under den olympiske folkefesten på Lillehammer ønsker vi å bøte på dette med vår Wool Workshop – Create Today.

Drop-in-verkstedet i sauens navn finner du i Storgata 41 i Lillehammer, sammen med YOG Megastore og informasjonspunktet for lekene. Norges Husflidslag med en liten skare dyktige instruktører, fra 13 år og oppover, er på plass til og med 20. februar klokka 17-21. Her finner du også utstillinga ”Ungt design for unge brukere” med produkter i ull designet og laget av ungdom!

Ull er alltid gull!

Foto: Ullete OL-ring, Kristine Fornes. 

8 mai 2021

30 juni 2021, Den danske Design- og Håndværksefterskole i Skjern, Danmark

30 aug 2021

7 mai 2022

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.