Vær med og form yrkesutdanningene!

Våren 2016 peiles fremtiden til yrkesfagene ut, og kvaliteten og relevansen til fagene skal styrkes. Utdanningsdirektoratet ønsker nå å få innspill på hvor skoen trykker - og vi oppfordrer alle med kjennskap til håndverk, husflid og opplæring om å dele sine erfaringer. 

I disse dager peiles fremtida til yrkesfagene ut. Vi er opptatt av at fremtidens skole skal se verdien av praktisk fag, og at skolen legger til rette for at flere tar utdanninger innen de små håndverksfagene.

Fem yrkesfaglige råd innen yrkesfag skal delta i arbeidet. Norges Husflidslag er representert med kurs- og kompetanseutvikler Solveig T. Grinder i det yrkesfaglige utvalget som skal arbeidet med immateriell kulturarv og verneverdige fag. Mer informasjon om utvalgenes arbeid finner du her

Vil du bidra?

Vet du om fagutdanninger som ikke lenger er etterspurt blant arbeidsgivere? Eller kjenner du til virksomheter som har et kompetansebehov som ikke blir dekket av noen av fagene vi tilbyr i dag? Har du forslag til tiltak som kan bidra til å gjøre opplæringstilbudene mer fremtidsrettet?

Send om så innspillet ditt til Utdanningsdirektoratet innen 1. desember, på yrkesfag@udir.no

Innspillet trenger ikke være langt, og du trenger ikke svare på alle spørsmålene - det viktigste er at du deler dine meninger og erfaringer. 

Foto: Laftekurs på Treseminaret på Dovre. Foto av Anne Guri Gunnerød.

8 mai 2021

30 juni 2021, Den danske Design- og Håndværksefterskole i Skjern, Danmark

30 aug 2021

7 mai 2022

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.