Vellykka tiårsjubileum for Treseminaret på Dovre!

Treseminaret på Dovre feiret ti år med treglede 22. til 27. april, og bød med tittelen «Enig og TRE til Dovre faller» i år inn til et ekstra fyldig jubileumsprogram!

Treseminaret har gjennom sine ti år fått status som en viktig møteplass for alle som jobber med tre, og Norges Husflidslag er stolte over å være med på å arrangere seminaret! Fagutvalget i tre i Norges Husflidslag tok i 2004 initiativ til et seminar om tre og trearbeid, og fikk med seg Handverkskolen på Hjerleid og Senter for bygdekultur på laget. Gjennom sine ti år har seminaret hatt rundt hundre deltakere årlig, fra Gratangen i nord til Søgne i sør, via blant annet Sverige, Tyskland, Storbritannia og Sveits.

Seminaret byr på kurs for både voksne og skolebarn, foredrag og sosialt samvær. For voksne ble det i år blant annet holdt kurs i karveskurd, smiing, neverarbeid, tørrmuring og lafting, mens de 56 skolelevene som deltok fikk prøve seg på tredreiing, spikking og smiing! Elleve elever fra byggfag på videregående deltok også i hele fire dager, og satt opp gapahu i stavlaft. Til grunn for hele seminaret ligger det en tanke om at kunnskapen om tre er viktig for Norge, i form både kultuarv og å være et bærekraftig og miljøvennlig materiale.

Lørdag kveld var det festmiddag for alle kursdeltakerne og spesielt innbudte gjester, blant annet ordfører i Dovre, Bengt Fasterause og leder i Studieforbundet kultur og tradisjon, Kjærsti Gangsø, hvor folkemusikkelever fra Vinstra videregående skole spilte og trubaduren Ola Nordskar holdt festtale med akkompagnement på øks, sag og andre verktøy!

Treseminaret på Dovre har i løpet av sine ti år fått status som en viktig faglig møteplass for alle som arbeider med tre, og er absolutt et av årets høydepunkt for Norges Husflidslag! Oppland Fylkeskommune er for første gang i år inne med økonomisk støtte for ei 3-årsperiode, og med hjelp av disse midlene og alle samarbeidspartnere og kursdeltakere håper vi at seminaret skal fortsette i mangfoldige tiår framover!

 

 

8 mai 2021

30 juni 2021, Den danske Design- og Håndværksefterskole i Skjern, Danmark

30 aug 2021

7 mai 2022

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPrivacy

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.