Vevsymposium 2019 — grenseløst mangfold

1.-3. november 2019 inviterer Norges Husflidslag til landets største møteplass for alle som jobber med eller er interessert i vev.  På dette symposiet setter vi fokus på vev-tradisjoner i nordområdene. 

Illustrasjon: originalverk av Karin Lundström 

Vevsymposium 2019 — grenseløst mangfold finner sted på Tromsø museum med foredrag, kurs, vev-workshops, utstilling og sprett-opp butikk. Vi ønsker å synliggjøre det grenseløse mangfoldet i vev-teknikkene, men også likhetene som finnes i de ulike regionene.

På Tromsø bibliotek blir det fredag og lørdag, i samarbeid med husflidslaget, et eget program med et stort åpningsarrangement med foredrag og utstilling, demonstrasjon av vevteknikker og vev-verksted for barn.

Tromsø museum har vevutstilling for deltakere og publikum, og det blir kurs og foredrag som gir innblikk i de rike samiske tradisjonene for belte- og båndveving.

Vevere fra Arkhangelsk har foredrag og kurs i tradisjonell båndveving, og det skal være foredrag med dypdykk i vår kulturhistorie. Etablerte kunstnere foredrar om fra Vev i kunsten til Min vev - min tid - og mitt landskap.  Det blir panel-debatt med tema opplæring. I våre vevsymposier legger vi sterk vekt på lokale tradisjoner. Ekstra oppmerksomhet legges på den forhistoriske oppstadveven også kalt greneveven, som har en ubrutt tradisjon i Norge. Greneveven ble blant annet brukt til veving av grener som gjennom tidene ble brukt til bredsel og skydd.

  

Mer informasjon:

Foredragsholdere

Kursholdere

- Priser, reise og overnatting

 

Påmelding

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.