Fakta om NH

Norges Husflidslag er en kultur- og interesseorganisasjon som er ledende aktør innen kulturvern, handlingsbåren kunnskap og næringshusflid. Vi ble stiftet i 1910, og har 23 000 medlemmer over hele landet.

Norges Husflidslag sine medlemmer er fordelt på:

 

Kjernen i organisasjonens aktivitet er de vel 63 000 kurstimene som våre lag står for gjennom året, i bunadtilvirkning, tredreiing, smiing, veving og mye annet. De fleste av kursene skjer i regi av våre lokallag. Disse har til sammen over 15.000 deltakere på 2 500 kurs i husflid årlig, organisert gjennom Studieforbundet kultur og tradisjon.

Organisasjonens fremste styrke er kunnskapen som ligger i hendene til våre medlemmer. Dette, kombinert med et fagapparat av husflidskonsulenter over hele landet, gjør at vi siden 1910 har holdt husflidskunnskap i hevd. På grunn av denne ekspertisen ble Norges Husflidslag i 2014 UNESCO-akkreditert innen konvensjonen om vern av immateriell kulturarv.

Ønsker du å påvirke arbeidet i Norges Husflidslag? Våre medlemmer har mange muligheter til å engasjere seg og få innblikk i hva som rører seg innen fagfeltet. Lokallagene drives av frivillige og arrangerer kurs og møteplasser. De trenger deg som har kompetanse innen husflid og håndverk og vil lære det videre, deg som vil være med å organisere arrangementer, engasjere deg i organisasjonsarbeid eller bidra med kommunikasjonsarbeid og sosiale medier. Som medlem kan du få mulighet til å representere ditt område og stemme på landsmøtet. Ta kontakt med ditt lokale Husflidslag

Er du ung kan du få spennende innblikk i organisasjonsarbeid og bli med i arbeidet med å få flere ungdom inn i organisasjonen. Gjennom Ungdomsrådet deltar unge direkte i planleggingen av Ung Husflid. Les mer om Ung Husflid

Støtt oss i arbeidet med å fremme holdbart håndverk og ivareta en levende kulturarv. Som medlem bidrar du til å styrke arbeidet vårt og gjøre oss sterkere. Du er viktig for oss! Norges Husflidslag har medlemskap for private og profesjonelle, barn og unge, og bedrifter og organisasjoner.  

Bli medlem her. 

Hovedkontoret ligger i Oslo og organisasjonen har 28 ansatte, hvorav 17 husflidskonsulenter har sin daglige arbeidsplass ute i fylkene. 

Vår satsing på barn og unge, Ung Husflid, finnes i et stadig økende antall.

Tidsskriftet Norsk Husflid utgis av Norges Husflidslag 5 ganger i året, og er et ledende kulturtidsskrift og fagblad om husflid og håndverk, med et opplag på 26 000.

Norges Husflidslag er akkreditert som rådgivende organ for UNESCO. Norges Husflidslag er støttet av Kulturrådet.

 

Last ned brosjyre om Norges Husflidslag på norsk og engelsk

Download brochure about Norwegian Folk Art and Craft Association in Norwegian and English

Som en del av vårt arbeid med å fremme bunadbruk og bunadtilvirkerfaget, har vi sendt ut pakker med informasjonsmateriell og undervisningsopplegg til alle elever og lærere i landet ved VG1 håndverk, design og produktutvikling, samt våre medlemsbutikker.

Er du mellom 16-22 år, kreativ og har lyst å lære mer om håndverk og bærekraft? Bli med på håndverksleiren Young Craft, 30.juni - 4. juli i Danmark. 

Vil du bli vår nye kollega? Vi har to ledige husflidskonsulentstillinger, i Troms og i Viken. Søknadsfrist 1. desember 2020.

30 juni 2021, Den danske Design- og Håndværksefterskole i Skjern, Danmark

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPrivacy

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.