For lokallag

Bli med på feiringen! Andre lørdagen i mai er Husflidsdagen, dagen da organisasjonen står samlet for å vise hva husflid er, og hva vi står for.
Selv om vi ikke kan være like aktive i nærmiljøet som vanlig, kan vi likevel vise oss frem. Det viktige er at man bruker Husflidsdagen til å være synlig på den måten man kan, og invitere med andre. Sammen vil en felles markering av vår organisasjon synliggjøre oss, og vårt spennende mangfold av aktiviteter.

Fysiske markeringer av Husflidsdagen

Det finnes mange muligheter for å vise frem håndverk og husflid. Inviter til samling innenfor de lokale retningslinjer som gjelder. Bruk egne lokaler, eller ha marked på torget, kurs på et museum, strikkekafé på biblioteket eller på Husfliden, gjerne i samarbeid med andre lokale organisasjoner. De fleste aktivitene kan også gjøres utendørs om været tillater det!

 • Åpent lag eller studio: Inviter folk inn til å bli bedre kjent med dere. Vær stolte av det dere gjør og får til!
 • Arranger Fikselaug eller Holdbart-temamøter: Lær bort håndverksteknikker for reparasjon av tekstiler og utstyr. Vis frem hvordan vi enkelt kan ta vare på klærne våre og få dem til å vare lenger. Her finner dere tips til oppstart, tema og innhold. Alt deltagerne trenger er nål, tråd og et godt brukt plagg! Hvem reparerer flest plagg i løpet av dagen?
 • Samtalemøter om bunad: Samle bunadinteresserte i deres nærmiljø til refleksjon og diskusjon rundt temaet bunadbruk og bunadsproduksjon. Svarene brukes i vår felles søknad om å få bunadbruken i Norge inn på UNESCO-lista. Veiledning for gjennomføring, og spørsmålshefte til bruk under møtet finner dere her.
 • Aktiviteter for barn: Ta med barna ut i skogen, lag en hyggelig samling i parken, eller arranger spikking rundt bålet. Morsomt og lærerikt for store og små!
 • Vis frem deres Rødliste-teknikk: Det aller viktigste med Rødliste-dugnaden er at håndverkskunnskapen formidles videre. Vis frem arbeidet deres gjennom demonstrasjoner, utstillinger eller kurs. Få lokalmiljøet med; her er det ofte mye nyttig kunnskap å hente.
 • Strikkekafé: Ta med håndarbeidet ut og nyt dagen i godt selskap til lyden av klirrende pinner.

Foto: Husflidstreff og pilfletting med Husflidskonsulenten i Buskerud. 

 

Digitale markeringer av Husflidsdagen

Dersom man ikke kan møtes fysisk, så kan man i hvert fall møtes digitalt! Hva med å invitere til felles håndarbeid på nettet, et kurs eller læringsverksted?

 • Lag en digital utstilling: Vis frem alt det fine håndarbeidet til lagets medlemmer. Få tilsendt bilder, eller oppfordre medlemmer til å dele på emneknaggene #husflid eller deres lag-/butikknavn.
 • Make-along: Lag noe sammen! Publiser en oppskrift på lagets side og oppfordre medlemmene til å lage produktet innenfor et gitt tidsrom. Be dem dele bilder av både prosessen og det ferdige produktet, med mulighet til å stille spørsmål dersom de står fast. På Ung Husflid- og Holdbart-sidene er det mange fine gratisoppskrifter dere kan dele.
 • Hold kurs eller ha temamøte: Det finnes mange digitale løsninger man kan bruke. Les gjerne Studieforbundets tips til nettkurs På innlogget område for tillitsvalgte finner dere fremgangsmåte for bruk av Zoom (desember 2020).
 • Livesending fra laget, verkstedet eller butikken: Send direkte på Facebook eller Instagram med livesending-funksjonen. Presenterer et håndverk, en teknikk, et materiale eller nye, spennende produkter for salg. Å være to som samtaler om et tema kan være fint. Se våre tips for digital aktivitet for fremgangsmåte.
 • Delta på webinar: Få faglig påfyll og bli inspirert. Delta fra egen stue eller del det på storskjem i lagets lokaler eller butikken. Inviter med en venn eller kollega!
 • Del bilder av egen husflid: Bruk #husflid og #holdbart når dere deler innhold for å nå ut til og inspirere enda flere med deres håndverk!
 • Spre ordet om Husflidsdagen: Spre Norges Husflidslags digitale aktivitet gjennom å dele våre innlegg, artikler, oppskrifter og arrangement.

Foto: Sjøvottkurs med Levanger Husflidsforening.

 

Tips og ressurser

Last ned flere tips og ressurser her (innlogget område).

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.