Fagdager bunad og folkedrakt Nordland

2 nov 2018 12:00 - 3 nov 2018 15:30, Stormen bibliotek, Bodø

Nordland har en mangfoldig og rik drakttradisjon. Visste du for eksempel at fylket har fire ulike bunader og rommer vel så mange samiske kofter? Mange kjenner til og har et forhold til Nordlandsbunaden. Når Nordlandsbunaden i år jubilerer som ung 90-åring, inviteres det til de første fagdager i bunad og folkedrakt i Nordland!

Nordland Husflidslags, Norges Husflidslag, Husfliden Bodø og Studieforbundet kultur og tradisjon ønsker velkommen til et fullspekket program med foredrag knytta til historie, næring, produksjon og kultur, med paneldebatt, utstillinger  og demonstrasjoner.
 
Fagdagene retter seg mot deg som brenner for bunad  og folkedrakt og deg som er ute etter kunnskap på draktfeltet.

Seminaret finner sted i Litteratursalen på Stormen bibliotek i Bodø fredag 2. november og lørdag 3. november.

Husfliden Bodø holder kveldsåpen butikk for deltakerne fredag 2. november klokka 17.00-19.00 med mulighet til å se utstillinga "Made i Vefsn - landets vakreste".

Lørdag 10:00–15:30 er det draktutstilling og demonstrasjoner av ulike teknikker knytta til Nordlandsbunaden i foajeen på Stormen Bibliotek. Denne delen av arrangementet er åpen for alle. Teknikker som demonstreres er: fletting av hosebånd, brodering av stakk, brodering av skjorte, strikking av strømper og slåing av nupereller.

Påmelding til arrangementet gjør du via denne lenken.

Oversikt over fordrag kan lastes ned her:

Program lastes ned her:

Kontaktperson for fagdagane er husflidskonsulent i Nordland, Lill-Heidi M. Olsen, som du når på nordland@husflid.no

Foto: Andreas Rostad Breivik

For at vi skal kunne ha bunadsproduksjon lokalt i Trøndelag i framtida, behøves det flere læreplasser i bunadtilvirkerfaget - og flere lærlinger. Dette vil Norges Husflidslag gjøre noe med, og inviterer 23. november for alle første gang til seminar med dette som tema.

Har du lyst til å jobbe med kommunikasjon for Norges Husflidslag? Vi har nå et ledig vikariat som kommunikasjonsrådgiver i 50–80% stilling fra 1. januar 2019.

Ny kursrekkje på Vevopplæringa startar opp 3. april 2019 på Rauland. Her har vi nokre ledige plassar att. Hiv deg rundt og meld deg på!

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.