Fagdager bunad og folkedrakt Nordland

2 nov 2018 12:00 - 3 nov 2018 15:30, Stormen bibliotek, Bodø

Nordland har en mangfoldig og rik drakttradisjon. Visste du for eksempel at fylket har fire ulike bunader og rommer vel så mange samiske kofter? Mange kjenner til og har et forhold til Nordlandsbunaden. Når Nordlandsbunaden i år jubilerer som ung 90-åring, inviteres det til de første fagdager i bunad og folkedrakt i Nordland!

Nordland Husflidslags, Norges Husflidslag, Husfliden Bodø og Studieforbundet kultur og tradisjon ønsker velkommen til et fullspekket program med foredrag knytta til historie, næring, produksjon og kultur, med paneldebatt, utstillinger  og demonstrasjoner.
 
Fagdagene retter seg mot deg som brenner for bunad  og folkedrakt og deg som er ute etter kunnskap på draktfeltet.

Seminaret finner sted i Litteratursalen på Stormen bibliotek i Bodø fredag 2. november og lørdag 3. november.

Husfliden Bodø holder kveldsåpen butikk for deltakerne fredag 2. november klokka 17.00-19.00 med mulighet til å se utstillinga "Made i Vefsn - landets vakreste".

Lørdag 10:00–15:30 er det draktutstilling og demonstrasjoner av ulike teknikker knytta til Nordlandsbunaden i foajeen på Stormen Bibliotek. Denne delen av arrangementet er åpen for alle. Teknikker som demonstreres er: fletting av hosebånd, brodering av stakk, brodering av skjorte, strikking av strømper og slåing av nupereller.

Påmelding til arrangementet gjør du via denne lenken.

Oversikt over fordrag kan lastes ned her:

Program lastes ned her:

Kontaktperson for fagdagane er husflidskonsulent i Nordland, Lill-Heidi M. Olsen, som du når på nordland@husflid.no

Foto: Andreas Rostad Breivik

 hos Norsk håndverksinstitutt

Bunaden er et håndfast og levende eksempel på hva lokale håndverkstradisjoner er og hva det betyr for oss i hverdagen, - og på festen. 

Om et tradisjonshåndverksfag årlig har hatt flere enn 5 nyinngåtte lærekontrakter over hele landet har retten til ekstra tilskudd falt bort. Nå er reglene endret til glede for bunadstilvirkerfaget sammen med en rekke andre verneverdige håndverksfag.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPrivacy

This site uses cookies. Read more about cookies here. Do not show this message again.