Fagdager bunad og folkedrakt Nordland

2 nov 2018 12:00 - 3 nov 2018 15:30, Stormen bibliotek, Bodø

Nordland har en mangfoldig og rik drakttradisjon. Visste du for eksempel at fylket har fire ulike bunader og rommer vel så mange samiske kofter? Mange kjenner til og har et forhold til Nordlandsbunaden. Når Nordlandsbunaden i år jubilerer som ung 90-åring, inviteres det til de første fagdager i bunad og folkedrakt i Nordland!

Nordland Husflidslags, Norges Husflidslag, Husfliden Bodø og Studieforbundet kultur og tradisjon ønsker velkommen til et fullspekket program med foredrag knytta til historie, næring, produksjon og kultur, med paneldebatt, utstillinger  og demonstrasjoner.
 
Fagdagene retter seg mot deg som brenner for bunad  og folkedrakt og deg som er ute etter kunnskap på draktfeltet.

Seminaret finner sted i Litteratursalen på Stormen bibliotek i Bodø fredag 2. november og lørdag 3. november.

Husfliden Bodø holder kveldsåpen butikk for deltakerne fredag 2. november klokka 17.00-19.00 med mulighet til å se utstillinga "Made i Vefsn - landets vakreste".

Lørdag 10:00–15:30 er det draktutstilling og demonstrasjoner av ulike teknikker knytta til Nordlandsbunaden i foajeen på Stormen Bibliotek. Denne delen av arrangementet er åpen for alle. Teknikker som demonstreres er: fletting av hosebånd, brodering av stakk, brodering av skjorte, strikking av strømper og slåing av nupereller.

Påmelding til arrangementet gjør du via denne lenken.

Oversikt over fordrag kan lastes ned her:

Program lastes ned her:

Kontaktperson for fagdagane er husflidskonsulent i Nordland, Lill-Heidi M. Olsen, som du når på nordland@husflid.no

Foto: Andreas Rostad Breivik

- Jo, fordi bunaden er vår aller viktigste kulturarv! Om lag 70% av alle norske kvinner har en bunad, mens over 20% av alle menn har bunad.

NORGES HUSFLIDSLAG INVITERER TIL KURS

Foto:  Thor Nielsen

Husflidsbevegelsen har helt fra begynnelsen blant annet handlet om å skape respekt og anerkjennelse for kvinners arbeid i og utenfor hjemmet.    

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

This site uses cookies. Read more about cookies here. Do not show this message again.