Filigran: Tradisjon og inspirasojn

31 aug 2018 17:00 - 20 okt 2018 16:00, Porselensmuseet i Porsgrunn

Filigransølvsmedmester Gry Grindbakken har i tre år vært håndverkstipendiat hos Norsk Håndverksinstitutt. I denne perioden har hun jobbet med fordypning i filigran - teknikk og gamle søljer. I september og oktober kan du se hennes arbeid utstilt på Telemark museum.

Hun har jobbet tett opp mot Telemark Museum og avslutter stipendiatet med en utstilling på Porselensmuseet i Porsgrunn. Her vil det bli vist gamle søljer fra Telemark Museum og Vest Telemark museums magasiner, sølv som er i privat eie og selvfølgelig nye arbeider gjort av Grindbakken i stipendiatperioden.

Utstillingsåpning fredag 31. august klokken 17.00 ved Eivind Falk, Norsk håndverksinstitutt, på Porselensmuseet i Porsgrunn.

Utstillingen er åpen fra 1. september til 14. oktober, onsdag-søndag kl. 11-16.

 hos Norsk håndverksinstitutt

Bunaden er et håndfast og levende eksempel på hva lokale håndverkstradisjoner er og hva det betyr for oss i hverdagen, - og på festen. 

Om et tradisjonshåndverksfag årlig har hatt flere enn 5 nyinngåtte lærekontrakter over hele landet har retten til ekstra tilskudd falt bort. Nå er reglene endret til glede for bunadstilvirkerfaget sammen med en rekke andre verneverdige håndverksfag.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPrivacy

This site uses cookies. Read more about cookies here. Do not show this message again.