Høstsamling i Løfte Håndverket

29 okt 2019 10:00 - 29 okt 2019 16:00

29. oktober i Garmanngården, Rådshusgaten 7 i Oslo. Temaet er Tradisjon og tariff - hvem skal snakke tradisjonshåndverkets sak? 

De små fagenes laug og håndverksforeninger har smuldret bort. Hvem skal nå snakke tradisjonsfagenes sak? Hvordan kan vi styrke de næringsdrivende utøverne sine muligheter i Norge? På Løfte håndverkets seminar «Tradisjon og tariff» får vi en miks av organisasjoner og håndverkere som fra hver sine synsvinkler, belyser tradisjonshåndverkernes behov og muligheter. Blant annet får vi besøk av Hantverkarnas Riksorganisation i Sverige, som forteller hvordan de arbeider med å styrke håndverket sin status og vilkår i nabolandet.

Den tre-årige stipendiatordningen for håndverkere er også et viktig bidrag for å styrke håndverkets levekår. Hvert år ansetter Norsk håndverksinstitutt to nye håndverksstipendiater for å fordype seg i prosesser og praksiser som er sentrale i tradisjonshåndverk. På seminaret kommer trebåtbygger Berit Osmundsen og gitarmaker Leonardo Michelin-Salomon (nye stipendiater høsten 2018) for å presentere sine prosjekter.

 

Les fullstendig program.

Etter en vår utenom det vanlige, med mange utfordringer og stor usikkerhet for aktivitet og økonomi, ønsker vi å berømme alle frivillige, ansatte og næringsdrivende for måten dere har stått på – og ønske dere en riktig god sommer!

Denne uken fikk vi et nytt lokallag i Innlandet Navnet ble Øyer – Tretten Husflidslag, og går inn i rekken som vårt 366. lokallag. Så, på tross av et koronastengt samfunn, spirer det litt ekstra i lokale kulturlivet i Gudbrandsdalen denne våren.

Regjeringen har nå lagt frem forslag til revidert nasjonalbudsjett for 2020, og budsjettforslaget inneholder en rekke viktige tiltak for å få frivilligheten gjennom koronakrisen. Det har vært gjort et omfattende påvirkningsarbeid for å få til bedre ordninger, og vi har fått gjennomslag for mye. Dessverre er ikke alle ønskene våre blitt hørt, men vi har lyktes med å endre en del.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.