Høstsamling i Løfte Håndverket

29 okt 2019 10:00 - 29 okt 2019 16:00

29. oktober i Garmanngården, Rådshusgaten 7 i Oslo. Temaet er Tradisjon og tariff - hvem skal snakke tradisjonshåndverkets sak? 

De små fagenes laug og håndverksforeninger har smuldret bort. Hvem skal nå snakke tradisjonsfagenes sak? Hvordan kan vi styrke de næringsdrivende utøverne sine muligheter i Norge? På Løfte håndverkets seminar «Tradisjon og tariff» får vi en miks av organisasjoner og håndverkere som fra hver sine synsvinkler, belyser tradisjonshåndverkernes behov og muligheter. Blant annet får vi besøk av Hantverkarnas Riksorganisation i Sverige, som forteller hvordan de arbeider med å styrke håndverket sin status og vilkår i nabolandet.

Den tre-årige stipendiatordningen for håndverkere er også et viktig bidrag for å styrke håndverkets levekår. Hvert år ansetter Norsk håndverksinstitutt to nye håndverksstipendiater for å fordype seg i prosesser og praksiser som er sentrale i tradisjonshåndverk. På seminaret kommer trebåtbygger Berit Osmundsen og gitarmaker Leonardo Michelin-Salomon (nye stipendiater høsten 2018) for å presentere sine prosjekter.

 

Les fullstendig program.

Ann Lundekvam og Bjørg Hovland mottek Fylkeskulturprisen for langvarig og stort arbeid med å ta vare på og føre vidare kunnskap om drakt- og bunadstradisjonar i Sogn og Fjordane.

Voksenopplæringsforbundet og studieforbundene vant budsjettkampen for opplæring i frivillige organisasjoner. Politisk lobbyarbeid og felles innsats mellom studieforbund og organisasjoner har virket—dette er en viktig seier for kurs og opplæring i frivilligheten.

Studieforbundet deltok på World Forum for Intangible Cultural Heritage i Korea. Oppdraget var å snakke om "hånden og ånden" og Ung Husflid ble nevnt for arbeidet med å ta vare på og videreføre den immaterielle kulturarven.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.