Høstsamling i Løfte Håndverket

29 okt 2019 10:00 - 29 okt 2019 16:00

29. oktober i Garmanngården, Rådshusgaten 7 i Oslo. Temaet er Tradisjon og tariff - hvem skal snakke tradisjonshåndverkets sak? 

De små fagenes laug og håndverksforeninger har smuldret bort. Hvem skal nå snakke tradisjonsfagenes sak? Hvordan kan vi styrke de næringsdrivende utøverne sine muligheter i Norge? På Løfte håndverkets seminar «Tradisjon og tariff» får vi en miks av organisasjoner og håndverkere som fra hver sine synsvinkler, belyser tradisjonshåndverkernes behov og muligheter. Blant annet får vi besøk av Hantverkarnas Riksorganisation i Sverige, som forteller hvordan de arbeider med å styrke håndverket sin status og vilkår i nabolandet.

Den tre-årige stipendiatordningen for håndverkere er også et viktig bidrag for å styrke håndverkets levekår. Hvert år ansetter Norsk håndverksinstitutt to nye håndverksstipendiater for å fordype seg i prosesser og praksiser som er sentrale i tradisjonshåndverk. På seminaret kommer trebåtbygger Berit Osmundsen og gitarmaker Leonardo Michelin-Salomon (nye stipendiater høsten 2018) for å presentere sine prosjekter.

 

Les fullstendig program.

1.-3. november 2019 inviterer Norges Husflidslag til landets største møteplass for alle som jobber med eller er interessert i vev.  På dette symposiet setter vi fokus på vev-tradisjoner i nordområdene. 

Regjeringen taler med to tunger: Kulturministeren signaliserer gjennom budsjettforslaget en stor satsing på integrering og mangfold. Samtidig velger regjeringen i Kunnskapdepartementets budsjett å redusere tilskuddet til studieforbundene med 5 millioner kroner.

Norges Husflidslag og Fikselaugene blir fremhevet i Europarådets publikasjon «European Heritage for The 21. Century, The Golden Collection of Good Practices” som et viktig eksempel på tiltak for bærekraftig bruk av kulturminner og landskapsressurser.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.