Husflid under Ungdoms-OL

13 feb 2016 - 20 feb 2016, Lillehammer

Chanila T. Fagerhaug og Åshild M. Føllesdal som kurslærere i å spinne ull i Nanjing

Under Ungdoms-OL (Youth Olympic Games) på Lillehammer vil Norges Husflidslag være en del av arrangementets kulturutvekslingsprogram, og gi ungdom fra hele verden muligheten til å jobbe med ull! 

Norges Husflidslag på Ungdoms-OL - YOGLillehammer 2016 

Under ungdoms-OL på Lillehammer i februar 2016 kommer Norges Husflidslag til å ha ullworkshop hele 8 kvelder på rad, fra lørdag 13.februar til lørdag 20.februar, kl 17-21 hver kveld.

Dette skal være et drop-in-verksted for publikum i alle aldre. De skal få prøve seg på å spinne tråd av ull på håndtein eller rokk, flette bånd og vennskapsbånd av ulltråd, strikke på ulike måter. Norges Husflidslag tilbyr strikkehjelp, og vi inviterer også publikum til å prøve seg på ekstremstrikking med pinnestørrelse 30 og tykk lafteull.

I tillegg til workshopen skal det være utstilling av produkter fra produktkonkurransen for ungdom "Ung design, unge brukere" som ble gjennomført i Vestfold og Buskerud høsten 2015.

Kulturprogrammet under Ungdoms-OL, Sjoggfest, består av 130 ulike kulturarrangement og blir Norges største kulturfestival for ungdom noensinne!

Både utstillingen og workshopen skal være i nabolokalet til infosenteret til YOGLillehammer 2016, midt i Storgata i Lillehammer. 

Norges Husflidslags deltakelse på Lillehammer under Ungdoms-OL er en videreføring av Craft as a common language som vi gjennomførte i Nanjing, Kina under Ungdoms-OL der i 2014.

Mer info om Ungdoms-OL finner du her.

Foto: Under Ungdoms-OL i Nanjing i 2014 var vi tilstede og lærte ungdom opp i spinning  på håndtein. 

Studieforbundet deltok på World Forum for Intangible Cultural Heritage i Korea. Oppdraget var å snakke om "hånden og ånden" og Ung Husflid ble nevnt for arbeidet med å ta vare på og videreføre den immaterielle kulturarven.

Vi har gjennomført produktutviklingskurset med 7 næringsdrivende håndverkere over tre samlinger i Trondheim. Oppstarten var i mai, og påfølgende samlinger i september og oktober.

De små fagenes laug og håndverksforeninger har smuldret bort. Hvem skal nå snakke tradisjonsfagenes sak? Hvordan kan vi styrke de næringsdrivende utøverne sine muligheter i Norge?

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.