Husflid under Ungdoms-OL

13 feb 2016 - 20 feb 2016, Lillehammer

Chanila T. Fagerhaug og Åshild M. Føllesdal som kurslærere i å spinne ull i Nanjing

Under Ungdoms-OL (Youth Olympic Games) på Lillehammer vil Norges Husflidslag være en del av arrangementets kulturutvekslingsprogram, og gi ungdom fra hele verden muligheten til å jobbe med ull! 

Norges Husflidslag på Ungdoms-OL - YOGLillehammer 2016 

Under ungdoms-OL på Lillehammer i februar 2016 kommer Norges Husflidslag til å ha ullworkshop hele 8 kvelder på rad, fra lørdag 13.februar til lørdag 20.februar, kl 17-21 hver kveld.

Dette skal være et drop-in-verksted for publikum i alle aldre. De skal få prøve seg på å spinne tråd av ull på håndtein eller rokk, flette bånd og vennskapsbånd av ulltråd, strikke på ulike måter. Norges Husflidslag tilbyr strikkehjelp, og vi inviterer også publikum til å prøve seg på ekstremstrikking med pinnestørrelse 30 og tykk lafteull.

I tillegg til workshopen skal det være utstilling av produkter fra produktkonkurransen for ungdom "Ung design, unge brukere" som ble gjennomført i Vestfold og Buskerud høsten 2015.

Kulturprogrammet under Ungdoms-OL, Sjoggfest, består av 130 ulike kulturarrangement og blir Norges største kulturfestival for ungdom noensinne!

Både utstillingen og workshopen skal være i nabolokalet til infosenteret til YOGLillehammer 2016, midt i Storgata i Lillehammer. 

Norges Husflidslags deltakelse på Lillehammer under Ungdoms-OL er en videreføring av Craft as a common language som vi gjennomførte i Nanjing, Kina under Ungdoms-OL der i 2014.

Mer info om Ungdoms-OL finner du her.

Foto: Under Ungdoms-OL i Nanjing i 2014 var vi tilstede og lærte ungdom opp i spinning  på håndtein. 

Sommertid for Norges Husflidslag

1.-3. november 2019 inviterer Norges Husflidslag til landets største møteplass for alle som jobber med eller er interessert i vev.  På dette symposiet setter vi fokus på vev-tradisjoner i nordområdene. 

Norges Husflidslag er for tiden underbemannet når det kommer til informasjon på nettsider og på facebook. Derfor kan det virke som om vi er stillere enn vanlig og at vi har mindre på hjertet.

Ingen grunn til bekymring, det jobbes knallhardt  i kulissene og fra høsten av vil aktivitetsnivået være på topp igjen :)

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

This site uses cookies. Read more about cookies here. Do not show this message again.