Husflid under Ungdoms-OL

13 feb 2016 - 20 feb 2016, Lillehammer

Chanila T. Fagerhaug og Åshild M. Føllesdal som kurslærere i å spinne ull i Nanjing

Under Ungdoms-OL (Youth Olympic Games) på Lillehammer vil Norges Husflidslag være en del av arrangementets kulturutvekslingsprogram, og gi ungdom fra hele verden muligheten til å jobbe med ull! 

Norges Husflidslag på Ungdoms-OL - YOGLillehammer 2016 

Under ungdoms-OL på Lillehammer i februar 2016 kommer Norges Husflidslag til å ha ullworkshop hele 8 kvelder på rad, fra lørdag 13.februar til lørdag 20.februar, kl 17-21 hver kveld.

Dette skal være et drop-in-verksted for publikum i alle aldre. De skal få prøve seg på å spinne tråd av ull på håndtein eller rokk, flette bånd og vennskapsbånd av ulltråd, strikke på ulike måter. Norges Husflidslag tilbyr strikkehjelp, og vi inviterer også publikum til å prøve seg på ekstremstrikking med pinnestørrelse 30 og tykk lafteull.

I tillegg til workshopen skal det være utstilling av produkter fra produktkonkurransen for ungdom "Ung design, unge brukere" som ble gjennomført i Vestfold og Buskerud høsten 2015.

Kulturprogrammet under Ungdoms-OL, Sjoggfest, består av 130 ulike kulturarrangement og blir Norges største kulturfestival for ungdom noensinne!

Både utstillingen og workshopen skal være i nabolokalet til infosenteret til YOGLillehammer 2016, midt i Storgata i Lillehammer. 

Norges Husflidslags deltakelse på Lillehammer under Ungdoms-OL er en videreføring av Craft as a common language som vi gjennomførte i Nanjing, Kina under Ungdoms-OL der i 2014.

Mer info om Ungdoms-OL finner du her.

Foto: Under Ungdoms-OL i Nanjing i 2014 var vi tilstede og lærte ungdom opp i spinning  på håndtein. 

I år er dessverre design- og interiørmessa Oslo Design Fair avlyst på grunn av Korona.  Dei siste åra har Norges Husflidslag arrangert felles stand for Norske Husflidhåndverkarar på denne messa for å vise fram husflidhandverk til innkjøparar og butikkar.  No lanserer Norges Husflidslag ein portefølje som eit alternativ til messe.

Er du interessert i, eller jobber med bunad og folkedrakt? Delta på Fagdagen i bunad og folkedrakt—påmeldinga har no opna!

Nordic Craft Week er en årlig feiring av tradisjonell nordisk håndverk. I en uke hver høst går de nordiske landene sammen om å vise frem ulike teknikker og håndverkstradisjoner særegne for sitt land. Årets tema er “tre”, og det norske bidraget er tradisjonskurven vedmeis –– et håndverk som sto i fare for å bli helt glemt. 

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.