Identitet 2017-2018. Inspirasjonsseminar

30 okt 2017 10:00 - 30 okt 2017 16:00, DogA - Norsk design- og arkitektursenter

Er du en håndverker som ønsker å utvikle din næringsvirksomhet med kortreiste og bærekraftige produkter? For 4. gang ønsker vi å invitere Norske Husflidhåndverkere, Norske Kunsthåndverkere, Norske Brukskunstnere og andre håndverkere til inspirasjonsseminaret Identitet - Idé i tet. 

Norges Husflidslag ønsker velkommen til inspirasjonsseminaret Identitet - Idé i tet - 2017-2018

PROGRAM

  • 10.00 - 10.30: Registrering
  • 10.30 - 10.45: Velkommen fra direktør i Norges Husflidslag Marit Jacobsen
  • 10.45 - 11.45: New – Old – New. Foredragsholder: Andreas Engesvik
  • 11.45 - 12.00: Pause
  • 12.00 - 13.00: Gamle tradisjoner i ny design. Foredragsholder: Tone Boska  og Siv Støldal
  • 13.00 - 14.15: Lunsj
  • 14.15 - 15.00: Korleis arbeide som tradisjonshandverkar i dagForedragsholder: Mari Fallet Mosand
  • 15.00 - 16.00: OPPSUMERING og introduksjon av konkurransen IDENTITET - idé i tet         

Om foredragsholderne:

Andreas Engesvik er en av Norges mest fremtredende designere, og har spilt en stor rolle i å skape moderne skandinavisk design til det internasjonale markedet. Han  har siden 2010 drevet sitt eget studio Andreas Engesvik Oslo. Studioet arbeider i en rekke designfelt, alt fra møbler og servise til industriell design. Han har vært dedikert til å fremme norsk design, samt å undervise og støtte yngre talenter, slik at de kan nå ut internasjonalt. I 2012 ble Engesvik utnevnt som gjesteprofessor ved Høgskolen i Kunst, Håndverk og Design (Konstfack) i Stockholm. 

Tone Boska  er pedagog og kunstnar (keramikk/skulptur), utdanning frå Høgskulen i Bergen og Keramikkinstitutet. Siv Støldal er designar og skreddar, utdanning frå Bergen Yrkesskole og  frå  Central  Saint.Martins. Siv og Tone har jobba saman i over 10 år med ulike lokalsamfunnsprosessar med mål om auka kulturell, sosial og økonomisk verdiskaping. Dette er blitt gjort gjennom nye former for samhandling mellom lokalt kommersielt næringsliv, kunstnarar og friviljug kulturliv. Internasjonale designarar har vore inviterte til samarbeid med bl.a. lokale handverkarar. Dette har resultert i nye produkt, nye samarbeid og erfaringar som har lagt grunnlag for ny kunnskap i ulike næringar.

Mari Fallet Mosand lager utsøkte gjenstander i tre, i rått virke. Hun har ikke valgt en enkel vei. Hun har valgt å satse på et håndverk der en bare bruker håndverktøy. Materialet blir hentet rett fra skogen. Treet og emnene bearbeides gjennom en langvarig prosess frem til ferdige produkt. Mosand er bosett i Bø der hun har etablert eget verksted på Bø museum. Hun er utdannet som faglærer i kunst og handverk ved Institutt for forming og formgivning på studiested Notodden (HSN) og har gått på kunstskolen i Bergen. I 2016 ble hun tatt opp som medlem i Norske Husflidshåndverkere. Hun ble i år tildelt Telemark fylkeskommune sitt stipend for husflid og håndverk.

Nedlastbart program finner du her:  Invitasjon seminaret IDENTITET - DogA 2017__

Deltageravgift med lunch: Kr.    700.- for medlemmer i Norges Husflidslag/ Kr. 1.000.- for ikke-medlemmer

Påmelding innen: 10. oktober

Påmelding til: Synøve Eriksen Vadøy på sognogfjordane@husflid.no

Foto: Andreas Engesviks populære bunadspledd laget i samarbeid med Mandal veveri

Usikker på hvordan du bunadsølvet skal pusses? Om skjorta burde strykes? Hva du skal gjøre med bunaden etter bruk? Les våre tips for vask og stell av bunad!

Er du interessert i håndverk og liker å skape ting i ulike materialer? Er du i alderen 16 til 22 år? Synes du det er spennende å møte andre unge fra hele Norden? Er svaret ja, så les videre!

Påmeldinga til årets fagdager i bunad og folkedrakt er nå åpen! Når bunadsinteresserte fra hele landet i august 2018 samles for dei årlege Fagdagane i bunad og folkedrakt, er det denne gongen med utgangspunkt i strikk i bunad.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.